SİYASET Haber Girişi : 13 Aralık 2018 19:53

AK Parti Adayı Ensar Erdoğdu'ya Kars'ta Coşkulu Karşılama

AK Parti Adayı Ensar Erdoğdu'ya Kars'ta Coşkulu Karşılama
2019 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti'den Kars Belediye Başkan Adayı gösterilen Avukat Ensar Erdoğdu havayolu ile bugün Kars'a geldi. Başkan adayı Erdoğdu'ya yapılan coşkulu karşılama sonrası aday tanıtım programı düzenlendi.

Kars Olay- AK Parti'den Kars Belediye Başkan Adayı olan eski il başkanı Avukat Ensar Erdoğdu, 65. Dönem UDH Bakanı ve Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Tarım Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın eşlik etti.

 

Havalimanında ki karşılama programı sonrasında Kars İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından düzenlenen aday tanıtım programına çok sayıda partili, belediye başkan aday adayları, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katılırken salonda oturacak yer kalmayınca vatandaşlar ayakta programı takip etti.

 

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın burada yaptığı konuşmada; "Bu dava ya yoldaş olan bütün arkadaşlarımızı selamlıyorum. Bugün Allah'ın izni ile bismillah diyip yolumuza devam edeceğiz. Allah'ın izni ile Karsı bugün 5 yıldır yaşadığı bu kabustan Ensar Başkan ile birlikte inşallah 1 Nisan sabahı kabustan uyanıp yeni bir güne uyanacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın Allahın izni ile Kars Belediyesi'ni alacağız. Buradan sesleniyorum Kars 5 yılını kaybetmiştir bu bir vebaldir. Bugün çok farklı bir durumla karşı karşıyayız. o zaman yanlış bir karar verildi ve bugün sonu bu tablo oldu. Şimdi Kars halkı bu sefer Allahın izni ile doğru kararı verecek sizlerin sayesinde hep birlikte ev ev sokak sokak gezerek Ensar Başkanı belediye başkanı yapacağız. Bugün 23 mahallemiz ve şehir merkezi perişan halde. Ya biz Karsı alacağız, yada Kars bizi alacak demiştim, Allahın izni ile bir Karsı alacağız. İyi bir ekip kuracağız Ak Parti teşkilatları ve Kars halkı Ensar Başkanın arkasında duracak ve Karsı AK Parti belediyesi yapacağız. Bunun için yarından tez yok teşkilatla birlikte sokaklara dökülerek hedefe doğru ilerleyeceğiz" dedi. 

Başkan Çalkın konuşması esnasında partililer tarafından atılan sloganlar ile konuşması sık sık bölünürken gençlik kollarına ayrıca teşekkür etti.

 

AK Parti Kars Belediye Başkanı Avukat Ensar Erdoğdu ise yaptığı konuşmada; Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Yıllar önce bu kutlu yürüyüşe katıldığım sürede Halka Hizmeti Hakka Hizmet bilen bu davada 5 yıl süre ile hizmet etme imkanını sizler verdiniz. Çocukluğumun gençliğimin ve tüm hayatımın geçtiği Karsa hizmet etmek için Kars Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Diğer aday adayı arkadaşlarımla birlikte sizlerin huzuruna çıktık, içimizden bir aday seçilecekti. her arkadaşım bu görevi layıkıyla yapacak olgunluktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve parti büyüklerimizin teveccühü ile  bu göreve layık görüldük. İnşallah 31 Mart'ta Karsı AK Belediyecilik ile tanıştıracağız. Bu görev benim şahsımda hepimize verildi ve inşallah hep birlikte bu başarıya imza atacağız. Sen ben yok Biz varız. 31 Martta AK Belediyecilikle tanışacak olan Karsı hep birlikte yöneterek büyük bir marka şehir yapacağız." dedi.

 

Kars İçin neler yapacağımızı önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız. Ama nasıl bir Kars Olacak biraz değinmek isterim. Şeffaf ve halka hesap verebilir  bir belediye olacağız. Tüm gelir ve giderlerimiz tüm Kars halkı ile kuruşuna kadar paylaşacağız ve bu bir seçim vaadi değil şahsi bir kriterimdir. Kars halkı yönetime katılacak yapılan yatırım ve masrafları nereye nasıl kimlere verildiği, kaç lira kırım yapılarak bilecek. Bizim olduğumuz yerde asla kanunsuzluğa yer olmayacak. Seçim dönemlerinde 2015 yılında bir çocuk bana söylemişti parkımız yok bir yere gidemiyoruz diye 23 mahalleye park yapmak çok mu zor, bunu yapmak olağan üstü bir yetenek mi gerektiriyor. Kars kadim bir kent, tarihi yapısı var mutlaka ve mutlaka bunu koruyacağız. Kent olgusundan uzaklaştıran yapıyı ortadan kaldıracağız. Bu şehre gelenlerin ve yaşayanların gıpta ile bakacağı bir şehir yapacağız. Karsı göç veren değil göç alan şehir haline getirmek için ekip olarak Kars halkının katılımı ile yapacağız. Bu kaldırım işgalleri filan birilerinin zoruna gitse de, gece gündüz mesajlar alıyorum, kadim kent güzel bir kent olduğu için daha yaşanılabilir bir kent oluşturacağız." dedi.

 

AK Parti Kars Milletvekili ve Tarım Orman Köyişleri Komisyon Başkanı Yunus Kılıç; Kars'ta önceki seçim süresince yaptığımız ziyaretlerde herkes bize belediye hizmetlerinden şikayetlerde bulunuyordu, bizde milletvekili seçimi olmasına rağmen acaba biz belediye seçimine mi gidiyoruz diye düşünmekten kendimizi alıkoyamadık. Şimdi Kars halkının önünde bu fırsat var bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Kapı kapı dolaşarak şimdiye kadar yaptıklarımızı yapacaklarımızı anlatmalıyız. Belediye Başkan Adayımız Ensar Erdoğdu'yu inşallah Kars Belediye Başkanı yaparak, şehrimizi AK Belediyecilikle tanıştıracağız." dedi.

 

65. Dönem UDH Bakanı ve Kars Milletvekili Ahmet Arslan yaptığı konuşmada; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirerek şunları söyledi, Kars 5 yıldır sıkıntı yaşıyor, 5 yıldır Kars iktidar ile birlikte yürüyemiyor ve bunun sonuçlarını en iyi Karslı ve gelen misafirler görüyor, dolayısıyla aynı sıkıntıları yaşamamak için önümüzdeki periyotta AK Belediyeciliği, AK Kadroların hizmet sevdasını anlatmamız lazım.

24 Haziran'da bu hizmet etme sorumluluğu verdiğiniz biz iki milletvekili olarak bizlerin il başkanımızın ve yönetim üyelerimiz ile il ilçe de fark etmeyen hepimizin görevi bu talimattan üzerimize düşeni alıyor ve yine gecemizi gündüzümüze katarak  31 Martta bu selamı kendilerine götüreceğiz."dedi.

Ahmet Arslan konuşmalarına şöyle devam etti;" 19 Belediye Başkan aday adayımız vardı, Allah hepsinden razı olsun, onların söylediği ortak şey bu biz Karsın 5 yıldır nelere hasrete kaldığını iyi biliyoruz ve Cumhurbaşkanımız sizler ve AK Kadrolarla her türlü fedakarlığa hazırız, her kim ki aramızdan belediye başkan adayı olursa ertesi gün sanki biz adaymışız gibi çalışacağız dediler. Bizlerle birlikte bu arkadaşlarımızda gecesini gündüzüne katarak 4 ay boyunca çalışacağız. " dedi.

 

İlçe Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri hakkında, ilçeler henüz kararlaştırılmış değil ve genel merkezimiz çalışmalarını yapıyor en kısa süre içerisinde tamamlanacak. Her ilçede bir kişiye verilecek ama diğer arkadaşlarımızda dediği gibi hepimiz aday adaylarımız, meclis üyelerimiz çalışacağız." dedi. 

 

Belediye Başkan Adayı Ensar Erdoğdu hakkında ise; 2002 yılında aday adayı olarak sahaya çıktığı andan itibaren şunu hep söyledi, parti hangi kademede hangi görevi verirse versin onu en iyi şekilde yapmaya çalışacağız başka yolu yok. İl Başkanlığı ve milletvekili adaylığı ile aday adaylığı süresince test edilmiş ve samimiyetinden hiç şüphe yoktur. Biz AK Parti olarak bir seçimiz kazandıktan sonra diğer seçime kadar atan bir parti değiliz, seçim sonrası ertesi gün tekrar diğer seçim için çalışmalarımıza başlarız yarından itibaren çalışmalarımız devam ediyor olacak. Başkanımız gayretli bir başkan, inşallah yarından bütün kadro olarak sahada gayretimizi ortaya koyacağız, 31 Mart sonrası ise hizmet noktasında gayretimizi ortaya koyacağız bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

 

Etnik Ayrımcılık Konusuna değinen Arslan, Azerisiyle, terekemesiyle, yerlisiyle, kürdüyle malakanı ve türkmeniyle Tek millet olan Karsın renkleri olan zenginliğimiz olan tek millete hizmet etmek bizim şiyarımız. Çünki yola çıkarken dedik ki halka hizmet Hakka hizmet etmektir, o millete hizmet etmeyi biliyoruz, başkaları gibi ayrımcılık tohumları ekerek milleti bir birine düşürmeye çalışan olmadık olmayacağız. Şimdi Ulaştırma Bakanlığı'nın şehre ne yaptığı konusunda söylentiler çıktı diyen Arslan, bu ithamlar için yapılan projelerden bahsetti.

 

Teşkilat olarak bizler yanındayız, adaylık süresini demiyorum belediye başkanlığı döneminde teşkilatlarımızla birlikte Karsı AK belediyecilikle buluşturacağız. AK Belediyecilik olan yerleri görmek isteyenler olursa Selimi, Sarıkamışı, Akyakayı gidip görsünler." dedi.

 

Daha sonra ise toplu fotoğraf çekimi ile aday tanıtım programı sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.