SİYASET Haber Girişi : 21 Şubat 2019 21:23

Başkan Çalkın Kars’ın Cumhur İttifakını Değerlendirdi

Başkan Çalkın Kars’ın Cumhur İttifakını Değerlendirdi
AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın Karstaki AK Parti MHP ittifakı hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Kars Olay- AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın AK Parti MHP’nin Kars’ta ortak aday belirlediklerini açıklayarak AK Parti Kars Belediye Başkan adayı Ensar Erdoğdu’yu geri çektiklerini duyurdu. 
Başkan Çalkın şu açıklamalarda bulundu; “Sizlerin ve Kars Kamuoyunun da malumu olarak 19.02.2019 tarihinde Sayın Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin almış oldukları bir karar ile Kars’ta Cumhur İttifakı adayı Sayın Çetin Nazik olmuştur. Dolayısıyla AK Parti Kars adayı Avukat Ensar Erdoğdu çekilmiştir. Buradan sizler aracılığıyla çok kıymetli adayımız Ensar Erdoğdu’ya çok teşekkür etmek istiyorum. Aynı zamanda Cumhur ittifakı Sayın Çetin Nazik’ede hayırlı olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın almış olduğu bizi talimatlandırmış olduğu bu karar ile birlikte AK Parti teşkilatları olarak bizlerde bundan sonra Cumhur ittifakıyla birlikte Cumhur ittifakı adayına destek vereceğiz ve birlikte inşallah çalışacağız. Karsımız için hayırlı olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Tabi Cumhur ittifakı adayımız inşallah o da Kars’ın birlik ve bütünlüğü için kadim şehrimizin kardeşliğine helal şekilde değil inşallah birleştirici bir üslupla kamuoyuna çıkacak ve bizlerinde desteğiyle Belediye Başkanlığı adaylığı sonrasında çekilerek hep birlikte şehrimize hizmet edeceğiz.  Bu anlamda kamuoyunu bilgilendirmek istedim.”

İl Genel Meclis Listelerinde İttifak Yok!
Başkan Çalkın açıklamasının devamında; “Tabi izah edilmesi gereken ayrı bir konu daha var;  İl Belediye Başkan Adayı Cumhur İttifakı Adayı Çetin Nazik’tir. İl Belediye Meclis Üyeleri adayları ortak liste düzenlenmiştir. Orada bizim de arkadaşlarımız yer almıştır, ancak il genel meclis listelerimiz ayrı ayrıdır. Bunu da sizlerin aracılığıyla kamuoyuna duyurmak istiyorum. Ak Parti’nin burada beş adayı mevcuttur, onu da önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek sizlere tanıtacağız.” dedi. 
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.