İLÇELER Haber Girişi : 05 Ekim 2018 10:39

Çocuklarına Ekmek Götüremeyen Baba İntihar Etmek İstedi!

Çocuklarına Ekmek Götüremeyen Baba İntihar Etmek İstedi!
Engelli baba çocuklarına ekmek götüremeyince intihara teşebbüs etti, polis ekipleri ve komşuları kurtardı.

Kars Olay-Kars'ın Sarıkamış İlçesinde ikamet eden 1969 doğumlu Abdulkadir Markan sadece çocuklarının ihtiyacını karşılamak için devlet babanın kapısını tutan kurumları dolaştı ancak kapıları açık olan devlet babanın halkıma hizmet et diye işin başına koyduğu yöneticileri Vatandaş Markan’a kapıları kapattı. Markan bu çaresizlik ile evine ekmek götüremeyişini içine sindiremeyerek intihara teşebbüs etti.

Evli ve üç kız çocuğu babası olan engelli Abdulkadir Markan televizyonumuza gelerek yaşadığı sıkıntıları bir bir anlattı. Markan: "Ben engelliyim üç tane kız çocuğum var, yaşları 8,17 ve 18 bu kız çocuklarımda da çeşitli hastalık sorunları var. Eşim de hasta. Ben iki yıl önceye kadar sosyal yardım alıyordum ancak iki yıldır yardımlarım kesildi. Sebebi ise İş-Kur üzerinden kısa süreli çalışmış olmamdan dolayı yardımlarım kesildi. Ancak ben yeniden İş-Kur'a müracaatta bulundum kurada adım çıkmadı bir yıl oldu işsizim. Sayın Kaymakama gittim iş yok dedi, Sayın Belediye Başkanına gittim iş yok dedi. Ben şimdi iki lise bir de ilköğretimde okuyan üç kızıma nasıl ekmek götüreceğim? Hep çaresiz kaldım, hep işsiz kaldım ve hep aç kalıyorum. Dün dayanamadım ip ile intihara kalkıştım komşularım görmüş polis geldi ikna etti. Ben şimdi ne yapayım" diyerek adeta isyan etti.

Abdulkadir Markan üç kızının ihtiyacını karşılamak için daha daha sıralıyor çaresizliğini, şimdi biz soralım Kars'ta binlerce mülteci denen Suriyeli, Afganlı ve daha niceleri iş aş ve barınma ihtiyaçları karşılanıyor da engelli ve üç kız çocuğunun bu güzel babalarına neden iş aş imkanı sağlanmıyor. Umarız bu çaresizliği duyacak ve görecek olan Kars Valisi Rahmi Doğan, Markan ailesi için gerekli talimatları verir..!

Kaynak SerhatTV

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.