KARS Haber Girişi : 17 Ekim 2018 11:16

Devlet Kendi Binasını Koruyamadı! Çürümeye Terk Etti!

Devlet Kendi Binasını Koruyamadı! Çürümeye Terk Etti!
Kars’ta tarihi birçok bina kaderine terk edilirken en son kaderine terkedilen bina ise Kars Defterdarlığı misafirhanesi oldu.

Kars Olay / ÖZEL- Kars özellikle tarihi yapılarıyla ünlüyken aynı zamanda tarihi yapılarını koruyamayıp onları kaderine terk etmekle de ünlü oldu. Bu üne kavuşan en son tarihi bina ise Kars Defterdarlığına ait olan defterdarlık misafirhanesi oldu. En son 1986 yılında tadilat gördükten sonra defterdarlık misafirhanesine daha sonra tek bir tadilat çalışması yapılmazken her geçen gün biraz daha yıkılmasına ve çürümesine göz yumuluyor. Nerdeyse 30 yıla aşkındır tadilat görmeyen tescilli defterdarlık misafirhanesi binası Kars’ın para kasası olan Maliye adeta kendi binasını yaptırmayarak her geçen gün biraz daha çürümesine göz yumması ise akla ziyan iş olarak yorumlanabilir de. Kars’taki tek işi iş yerlerinin önündeki tenteleri denetlemek ve kaldırmakmış gibi görünen koruma kurulu bizzat devlete ait olan bu tescilli yapının yıkılmasına göz yumması ise “Koruma Kurulu Devletin Binasını Koruyamadı” dedirtiyor. Daha önceleri Kars Valiliği Hükümet Konağı olarak kullanılan bu binanın dış görünümü bu şekilde ise içini tahmin etmemek hiçte zor olmasa gerek.

Bizlerde kamuoyu menfaatine haber yapma adına Kars’a ait olan bir tarihi binanın bu denli kaderine terk edilmemesi için buradan tüm ilgili kamu kurumlarını, Kars Valiliği’ni Kars Defterdarlığını, Koruma kurulunu göreve davet ederek biran önce bu kaderine terk edilmiş tescilli yapıya devletin ve ilgili kurumların sahip çıkmasını ve korumasını bekliyoruz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.