SAĞLIK Haber Girişi : 16 Ekim 2018 22:45

Kafkas Üniversitesi Hastanesi’nin Son İki Yıllık Mazisi Hastaneyi Kapanmaktan Kurtardı

Kafkas Üniversitesi Hastanesi’nin Son İki Yıllık Mazisi Hastaneyi Kapanmaktan Kurtardı
Kafkas Üniversitesi Hastanesi'ndeki son iki yıldaki olumlu gelişmeler hastaneyi kapanmaktan kurtardı.

Kars Olay-Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi hastalarına daha iyi hizmet vermek adına 2016-2018 yılları arasında kapanacak durumdayken baştan aşağı bir değişim yaşadı. 
Açıldığı günden beri her geçen gün daha kaliteli hizmet vermesi gereken hastane beklenenin aksine gitgide geriye giden bir tablo çiziyordu. Bu tablo da bizim ve durumdan haberdar olan vatandaşların Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi kapandı kapanacak diye bir düşünce içerisinde olmamıza neden oldu. Ancak son iki yılda hastane resmen küllerinden yeniden doğdu. Hastane birçok bölümde neredeyse hizmet veremiyordu. Bu olumsuzluklar hastaneyi kapanma durumuna getirmişti fakat 2016 yılından itibaren özellikle yönetimsel anlamda hastanede köklü değişiklikler yapıldı bu değişikliklerin yanına stratejik yönetim planlaması da eklendi ve hastane bölgenin ve Kars halkının hizmetine yeni yüzüyle sunuldu.
Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yönetimi değişir değişmez öncellikle ödenmeyen döner sermayeleri ve nöbet ücretlerini ödedi. En önemlisi SGK ile işbirliği yaparak Yeşil Kartlı hastaların da sevksiz hastaneden yararlanması sağlandı. Bu olumlu gelişmelerle hastane tüm Karslılara ve tüm bölge halkına kapılarını ardına kadar açmış oldu.
-  Yıllardır açılamayan 16 yataklı " Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi " açıldı,
- "Mahkum Koğuşu"  6 yataklı kapasitesiyle hizmete açıldı,
-"Koroner Yoğun Bakım Ünitesi" yatak kapasitesi 7 yataktan 18 yatağa çıkarılarak hizmete sunuldu,
- Yoğun bakımda yatan hasta yakınları için bekleme salonu hizmete açıldı,
- Anjiyografi ünitesi hasta yakınlarının bekleme salonu yenilendi,
 - Öğretim Üyeleri için toplantı salonu oluşturuldu,
-Ameliyathane tam teşekkülü hale getirildi, tüm sistemleri yenilendi, 
- Yeni hasta kabul birimi hizmete açıldı,
- Acil Biyokimya Laboratuvarı kuruldu,
-Özel muayene birimi oluşturuldu,
- Her serviste öğrenci derslikleri oluşturuldu,
- Birçok hastanın sevkinin önüne geçilebilmesi için ‘Aferez’ ünitesi açılarak hizmete sunuldu,
- Mevcut hastane binasının hem eğitim hem de sağlık hizmeti sunumunda daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmesi amacıyla hastane ek blok projesi için onay alındı, inşaat süreci başlatıldı.
Aylık Ortalama Ameliyat Sayısı: 2016'da 1496'yken bu sayı 2017 'de 1845, 2018'de 2250 olmuştur. Aylık Poliklinik Muayene Sayısı: 2016'da 15.427'ken 2017' de 19.864, 2018'de 20.300 olmuştur. Üretilen Hizmet (TL) : 2016'da 2.120.000'ken 2017 'de 2.810.000 ve 2018' de 3390.000 TL olmuştur. 
2017 yılı itibariyle bitirilemeyen tadilatlar için bakım ve onarımlar için ihale süreci tamamlanmıştır. Acil servis ve Koroner Yoğun Bakım Ünitesi'nin yenilenmesini bitirilmiş olup, yataklı servislerin devam eden yenilenmesi ile sürecin 2018 yılı sonunda bitirilmesi öngörülmektedir. 
     Genel yoğun bakım ünitelerinin kapasitelerinin arttırılmasıyla hastane yavaş yavaş gelmek istediği güzel noktaya gelmiştir, gelişmeler devam edecektir. Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi her geçen gün kendisini geliştirmiş modern ve tam kapasiteli, tam zamanlı bir hale gelmiştir. Hastanenin bu hali Karslılar ve bölge halkı için olumlu ve umut verici niteliktedir. Hastalarını Erzurum 'a götürmek zorunda kalan Karslılar gelişmelerden memnun kalmışlardır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.