İLÇELER Haber Girişi : 22 Ekim 2018 23:12

Kağızman'da Yatılı Kız Kur'an Kursu Hizmete Açıldı

Kağızman'da Yatılı Kız Kur'an Kursu Hizmete Açıldı
Kağızman  İlçe Müftülüğünce yapımına 2017 yılında başlanan ve ayrıca Kars'ın Kağızman İlçesinde bir ilk olan Hacı Atalay ve Miyase Çelik yatılı kız Kuran Kursu yapılan törenle kapılarını hizmete açtı.

Kars Olay-65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan'ın destekleri ve Kağızman İlçe Müftüsü Özcan Yılmaz'ın Gayreti ve hayırseverlerin yardımlarıyla tamamlanarak 2017 yılında temeli atılan Hacı Atalay ve Miyase Çelik Yatılı Kız Kur'an Kursu, bu gün yapılan törenle hizmete girdi.. 40 yataklı olarak inşa edilen yatılı kız Kur'an Kursu, konaklama dışında bayanlara yönelik kursların da verileceği binada, ayrıca 4-6 yaş grupları öğrenciler için 4 sınıf daha açılması planlanmakta.

Kağızman'ın Şahindede mahallesi Milli Egemenlik caddesinde Mustafa Yalçın camii yanında yapılan Hacı Atalay ve Miyase Çelik Yatılı Kız Kur'an Kursu binasının açılışında konuşan Kağızman İlçe Müftüsü Özcan Yılmaz, binanın tamamlanmasında emeğe geçenlere teşekkür ederek, "Kursumuz 40 yatak kapasiteli olup, kursa 20 kişilik hafızlık sınıfı ve 40 kişilik ortaokula giden kız öğrenciler kabul edimektedir. Ayrıca TEOG sınavlarına hazırlanan öğrencilerimizin derslerine de yardımcı olacamayı planlamaktayız. Artık burada bayanlara yönelik Kuran Kursu'da gündüzlü olarak devam edecek."
65. Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan'ın ise açılış töreninde yaptığı konuşmada "Arkadaşlar güzel olan hayattayken anılmak, güzel olan hayattyken hayır almak, Hacı Atalay bey Hacı  Miyase hanım ikiside hayattaiken bu araziyi özellikle bağışlayarak böyle hayırlı bir işe vesile oldular.  Allah onlardan razı olsun Allah hayırlarını kabül eylesin inşallah biz bu vesile ile siz başta olmak üzere bütün hayır severlerimize çok çok teşekkür ediyoruz elbetteki onlar süreci başlatıyorlar bizlerde bizim üzerimize ne düşüyorsa desteklemek bitirmek insanımızın hizmetine sunmak adına gayretimizi ortaya koyuyoruz, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada il milletvekilleri olarak, il valisi ilçe kaymakamı il başkanımız ilçe başkanımız ve tüm arkadaşlarımızla biz bügüne kadar  yaptığımız hizmetlere bu günden sonrada devam edeceğiz siz güzel bir örneksiniz, Allah sizlerden razı olsun, Allah hayrınızı kabül eylesin Allah Hacı Atalay ve Hacı Miyase hanıma sağlıklı uzun ömürler nasip etsin" dedi 
Açılışa 65. Hükümet UDH Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Prof.Dr. Sayın Yunus Kılıç, Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş Kağızman ilçe Müftüsü Özcan Yılmaz Ak Parti Kağızman İlçe başkanı Nesim Eyidoğan Hayırsever aile Atalay ve Miyase Çelik  çiftinin yanı sıra çok sayıda  Kağızmanlı vatandaşlar katıldı.
Müftü Eviş tarafından yapılan duanın ve açılışı yapılan Kuran Kursu'nda incelemelerde bulunulmasının ardından sınıflarda ders gören öğrenciler ile bir araya gelindikten sonra hatıra fotoğrafı çekildi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.