KARS Haber Girişi : 16 Eylül 2018 01:23

Kars'a Lala Mustafa Paşa Çeşmesi

Kars'a Lala Mustafa Paşa Çeşmesi
Kars Valisi Rahmi Doğan’, Kars'ın yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya gelerek Kars gündemine dair konularda açıklamalarda bulundu.

Kars Olay- Kars Valiliği'nce Evliya Camii çevre düzenleme çalışmaları kapsamında yaptırılacak olan Vali Lala Mustafa Paşa Çeşmesi hakkında basın mensuplarına bilgi veren Vali Doğan, kaba inşaatın bittiği çeşmenin Afyon’dan gelecek mermerlerin akabinde bu ay içinde hazır hale geleceğini söyledi.
 
Çeşmeye verilecek olan Vali Lala Mustafa Paşa ismi için de açıklama yapan Vali Doğan, Osmanlı İmparatorluğunun önemli şahsiyetleri arasında yer alan Lala Mustafa Paşa’nın 1579 yılında ordusu ile Kars’a geldiğini, Kars’ı yeniden imar edip birçok hizmetin ardından Beylerbeyi Sarayını da yaptırdığını vurgulayarak Kıbrıs fatihi olan Lala Mustafa Paşa isminin yapılacak çeşmeye verilmesinin uygun olacağını belirtti.
 
Kars Valiliği'nce Kars Kalesi etrafında yürütülen diğer çalışmalara da değinen Vali Doğan, bölgede yapılacak olan Osmanlı Mahalle Projesinin Kars Kalesinin doğal görüntüsünü bozmaması adına Üçler Mahallesi bölgesine kaydırdıklarını ve proje kapsamında önümüzdeki yıl içinde çalışmaların başlayacağını belirtti.
 
Yapımı tamamlanan ve hizmet vermeye başlayan Kars Kültür ve Sanat Evi hakkında da açıklamalar yapan Kars Valisi Rahmi Doğan, Halk Eğitim Merkezinde verilen bazı kursların 17 Eylül Pazartesi gününden itibaren Kars Kültür ve Sanat Evi’n de yapılacağını belirtti.
 
Basın mensuplarının çeşitli konularda sordukları soruları yanıtlayan Vali Doğan, ayrıca Kars'ta yapımı devam eden çalışma ve projeler ile diğer konularda açıklamalarda bulundu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.