SAĞLIK Haber Girişi : 13 Ağustos 2018 13:36

Kars Cezaevi Personelinden Kan Bağışı

Kars Cezaevi Personelinden Kan Bağışı
Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Kızılay Kan Alma Bürosu'nca ikincisi gerçekleştirilen, kurum personeline yönelik geleneksel kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kars Olay-Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Turgay Kartal, Kızılay Kan Alma Bürosunun cezaevinde açmış olduğu standa, personelinin yoğun ilgi gösterdiğini belirtti .

Kan vermenin insan sağlığı için faydalı olduğunu ifade eden Kartal, "Kızılay ile kurumumuzun her sene düzenlemiş olduğu kan bağışını etkinliğini bu sene de yoğun katılım ile gerçekleştirmiş olduk.Bizler duyarlı vatandaşlar olarak 3-4 ayda bir kan bağışında bulunuyoruz. Seneye de Kurum olarak bu ekinliğin tekrar düznelenmesini sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Kartal, kan bağışının karşılık beklemeden gönüllü yapılması gerektiğini hatırlatarak şunları kaydetti:

"Bu tür davranışlar başka yaşamlara da umut olur ve vicdani mutluluğu oluşturur. kanın, kaynağı yalnızca insandır ve tek ilaçta bizleriz. Bu kampanyaya duyarlılık gösteren kan bağışında bulunan kurum personelime teşekkür ediyorum. Kana herkesin ihtiyacı vardır. Herkes bilinçli olursa, talihsiz durumlarda kan bulma olasılığımız artmış olur. Uygun kan aramak her zaman kolay olmayabilir. Empati kurup aile fertlerimizden, arkadaşlarımızdan, komşumuzdan, sevdiğimizden herhangi biri için kan bulamadığımızda, kan bağışının önemini daha iyi anlarız."

Personeli ile gururlandıklarını ifade eden Kartal, herkesi kan bağışına davet etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.