DÜNYA Haber Girişi : 12 Ekim 2018 13:04

KARS IHH Gazze İçin 20 Kişi Toplayabildi

KARS IHH Gazze İçin 20 Kişi Toplayabildi
İHH İnsani Yardım Vakfı, Gazze halkı için başlatılacak yardım kampanyası vesilesi ile 12 Ekim Cuma günü “Gazze’ye Yardım Cuması”nda 81 ildeki merkez camilerinde buluştu. Kars İHH ise Fetiye Caminde toplanan sadece 20 Kişi ile İsrail'e tepki gösterebildi.

Kars Olay- Kars İHH İnsani Yardım Derneği, cuma namazı sonrasında Fetiye Caminin önüne ancak 20 kişi yığabilerek İsrail'e tepki gösterdiler. 
 

Kars İHH İnsani Yardım Derneği, cuma namazı sonrasında Gazze'ye Yardım Cuması adı altında İsrail'e tepki göstermek amacı ile protesto yaparak basın açıklaması düzenlendi.
 

Kars İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Sertan Sefertaş, burada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;" Gazze İnsani Yardım Bekliyor. 2 Milyon nüfusu ilse yüzölçümüne göre dünyanın en yoğun şehirlerinden biri olan Gazze, yıllardır ambargo ve abluka alttında nefes almaya ve yaşamaya çalışıyor. Mısır ve işgalci İsrail Rejminin sınır kapılarını kapalı tutarak bölgeyi adeta bir açık hava hapishanesine çevirmeleri Gazze'de hayatı durma noktaısna getirdi. 

Gazze Şeridi'ne uygulanan kara, hava ve deniz ablukası 12. yılında aratarak devam ediyor. Bu ablıka Gazze Şerdi'nde yaşayan 2 milyon Filistinliyi hedef almış durumda. Abluka 2006'dan bu yana arkasında 4,631'den fazla şehit 21,426 yaralı bıraktı. Bu saldırılar ve işgal planları sebebiyle toplam yerleşim birimlerinin %77'sine denk gelen 2912,502ev yıkıldı veya zarar gördü. 
 

Bu gün burada ve tüm Türkiye'de Gazze dostlarıyla bişrlikte Siyonist İsrail'in bu kukuksuz uygulamarına karşı çıkıyoruz. Tüm Filistin ve Gazze sevdalıları olarak tüm bu hakikatleri haykırmaya devam edeceğiz. Her geçen gün Filisin'teki zulmünü artıran İsrail'e karşı bizler de müzdelemizi sürdüreceğiz. 
 

Acilen bütün İslam ülkeleri Gazze'yi gündemlerine almalı ve bölgeye ablukanın kalkması ve insani yardımın girişine izin verilmesi noktasında çaba sarf etmelidir. Ülkemiz bu konuda öncülük etmelidir. Necip milletimizin, yıllardır olduğu gibi Gazzelilere olan desteği her anlamda sürmeli ve yardımlar artırılmalıdır. 
 

Son  olarak Türkiye'yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve İsrail'in attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya ve tüm Gazzeli kardeşlerimize yardıma çağırıyoruz."
 

Açıklamanın ardından ise toplanan 20 kişilik gurup olaysız bir şekilde dağıldı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.