KARS Haber Girişi : 25 Ocak 2019 23:44

Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreterini Arıyor

Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreterini Arıyor
Kars 31 Mart 3019 Mahalli İdareler Yerel Seçimlerine hazırlanırken bir taraftan da özellikle Karsın köylerinin ve Karslının belediyesi olan Kars İl Özel İdaresi Ne Olacak? Soruna yanıt bulmaya çalışılıyor.

Kars Olay- Kars’ta 31 Mart belediye seçimleri yaklaşırken adaylar netleşip sahaya inmeye başladı, ancak büyük şehir Belediyesi olmayan illerde kırsala hizmet götürmekle mükellef olan özel idareler yani kırsalın Belediyesi hala Kars’ta kaymakam tarafından yönetiliyor. Bu durum karşısında Türkiye’de 52 il arasında sadece 7 ilin Özel İdare Genel Sekreterliğini Kaymakam yapılıyor. Türkiye’nin birçok ilinde Genel Sekreterler Kaymakam değilken sadece bu 7 ilde Kaymakam olması ise o illerde hiç mi Genel Sekreterlik koltuğunu dolduracak bir isimin bulunamaması ise akıllarda soru işareti olarak kalıyor. Durum böyleyken o 7 il arasında Kars’ında olduğu kamuoyu tarafından ister istemez sorgulanmasına neden oluyor. 
Kars’ın hemen hemen her kesiminin talebine cevap veren Kurum olan Özel İdare’yi Kaymakam yönetirken Kars Belediyesi’ne demi kayyum yerine kaymakam atansın o zaman demek geliyor insanın içinden.
Kars İl Genel Nüfusu 298 binken bunun yaklaşık olarak 80 binini il merkezi oluşturuyor. Yani 218.000 nüfusa hizmet veren İl Özel İdare Kars’ın insanı tarafından yönetilse daha iyi olmaz mı? Şuana kadar 2013 den beri yönetimde söz sahibi olan 4. Kaymakama hizmetlerinden dolayı teşekkür edip bu memleketin soğuğunu, çamurunu, karını, tozunu yutan, Kars ve Karslının diliyle konuşanların Genel Sekreter olması neden veyahut kim tarafından engelleniyor? Her kulvarda Kars’ı Karslı yönetsin diyenlerin hala yabancı hayranlığına devam etmesi ise akıllara zarar ziyan veriyor!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.