KARS Haber Girişi : 30 Eylül 2018 12:58

Kars, Kars Olalı Böyle Vali Görmedi !

Kars, Kars Olalı Böyle Vali Görmedi !
Kars'ın Çalışkan Valisi Rahmi Doğan "Kars Kars Olalı Böyle Vali Görmedi".

Kars Olay-Evet yazının başlığını ilk gördüğünüzde eleştiriyoruz mu sandınız  ?
Hayır hayır öyle değil biz valimizin emeğinin, uğraşlarının hatta mücadelesinin farkındayız ve hakkını veriyoruz...
Gerçekten Kars, Kars olalı böyle vali görmedi !
Nasıl mı ? 
Kars’a ilk geldiği gün Vali Rahmi Doğan. “ Ben Oturan Vali Olmayacağım " dediğinde Kars halkını ve hepimizi heyacanlandırmıştı o zaman anlamıştık bu vali proje çizdirip gidenlerden olmayacak valimizin sözleri bize ümit olmuştu ama bu ümidin icraate dönüşmesi lazımdı bunu herkese göstermesi lazımdı yoksa valimiz makamına oturup güzel, süslü kelimeler kuracağa sonra 1-2 sene makamıyla -konağı arasında mekik dokuyacağa benzemiyordu hele ilk kararnamede gideceğe hiç benzemiyordu. Şuan  geldiğimiz nokta ve yapılan çalışmaları görünce şaşırmadık.
Valimiz ilk gün başladı çalışmaya başladı ve biz Karslılara ümit olmaya başladı. İlk olarak 
Kars Kalesi çevresinde bulunan ve bir projeden ibaret olan "Osmanlı Mahallesi Projesi" için çalışmalara girişti , o alandaki bütün gecekonduları yıktırdı önce  şaşırdık dedik evet gerçekten oturmayacak ve durmadı devam etti  "Evliya Cami'si Çevre Düzenlemesi" de bitti  sonra "Sarıkamış Kütük Evi" ve "Çıldır Kütük Evi" de  yapıldı bir yıldan az bir zaman sürdü , halkın hizmetine sundu.
Biz bu kadarla sınırlı kalır sandık yanılmışız durmak bilmiyordu Vali Doğan, biz gazeteciler valiler kararnamesini beklerken o da bekler sandık ama o Kars için sihirli dokunuşlarına devam etti.
Sonrasında " Gamp Konağı'nı " tadilat ettirdi hemen peşine " Şehir Meydanı " da yapıldı...
Kars’ta nereye dokunsa harika bir şey çıkıyordu.
 Bu yazıyı yazarken Kars’a kazandırdığı bu muhteşem projeleri tekrardan anımsamak bizi gururlandırdı ve aklımıza yeni yenileri geldi Kars Valiliği " Kahve Kitap Evi " de yaptırdı Kars'ın hem kitap okuyabileceğiniz hem de kahvenizi ücretsiz yudumlayabileceğiniz bir Kitap Evi de var.
Valimiz nasıl olsa gideceğim deyip Ankara 'dan kararname gelmesini beklemedi işinin, projelerinin başında oldu.
Ve bugün... " Bisiklet Parkuru Yürüyüş Yolu" yapıldı ...
 Kendisi gibi Kars sevdalılarını da unutmadı artık Kars Kalesi'nin önünde fotoğraf çektirebileceğiniz çok güzel bir "Kars" yazısı var hem de muhteşem bir görüntü arz ediyor Kars şehrinin yazılışındaki "a" harfi " ay - yıldız " olarak sekillendirilmiş ve bizce muhteşem bir görsel oluşmuş yapanların eline sağlık bu görselle birlikte bisiklet parkuru ve yürüyüş yolu bir bütünlük oluşturdular.
Serhat Şehri Kars'a da bu yakışır...
"Bisiklet Parkuru" yapılırken bir taraftan " Kars Sanat Evi " yapıldı ve o da bugün sanatseverlere kapılarını açtı.
Daha birçok projeyi de Kars için valimiz devam ettiriyor
Kars Valiliği ve valimiz Kars’ın çehresini değiştirmeye devam ediyor Rahmi Doğan Kars’a iz bırakan bir Vali oldu ilk gün dediği lafı tuttu sözünün hakkını verdi.
 Kars ve Karslılar yaptığın hizmetleri ve seni hiç unutmayacak hep sana müteşekkir olacak sayın valim .
Teşekkürler Kars Valisi Rahmi DOĞAN / Hasan SAMANCI / KARSOLAY

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ay kişi 30 Eylül 2018 15:30

    Değerli okurumuz yorumunuz onaylanmamıştır. Bunun birden fazla nedeni olabilir. Lütfen yorumlarınızda küfür, hakaret, aşağılayıcı bir ifade, kanıtlanmamış bir iddiaya yer vermeyiniz. Unutmayınız ki bu uygulamamız adli soruşturmalar karşısında sizi de korumayı amaçlamaktadır. İlginiz için teşekkürler.