ASAYİŞ Haber Girişi : 14 Aralık 2018 00:29

Kars Polisi Soba Zehirlenmelerine Karşı Uyardı

Kars Polisi Soba Zehirlenmelerine Karşı Uyardı
Kars İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü polisleri soba yakılan alanların fazla olduğu yerlerde “Sessiz Katil Karbon monoksit” broşürlerle uyarıda bulundu.

Kars Olay-Kars İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından kış mevsiminin gelmesine bağlı olarak karbon monoksit gazı zehirlenmesi olaylarının yaşanmaması için soba yakılan alanların fazla olduğu yerlerde ve halkın yoğun olarak bulunduğu caddelerde “Sessiz Katil Karbon monoksit” isimli broşür dağıtılarak bilgilendirmede bulundu.

Emniyetten yapılan açıklamada, “Kars İl Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza yılda en az bir kez bacaların temizliğinin yapılması,çürük boru kullanılmaması, gece yatmadan önce yanan sobaya kömür atılmaması, üstten tutuşturulması,  hava ve duman kapaklarının kesinlikle kapatılmaması,lodoslu havalarda soba yakılmaması konularında daha dikkatli olmalarını öneriyoruz.” denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.