KARS Haber Girişi : 14 Eylül 2018 17:15

Kars Şehitliğine Kim Ne Zaman Sahip Çıkacak?

Kars Şehitliğine Kim Ne Zaman Sahip Çıkacak?
Kars Garnizon Şehitliğindeki bakımsızlık yürekleri burkuyor.

Kars Olay - (ÖZEL HABER)-93 Harbi olarak bilinen 1877–78 Osmanlı-Rus Harbi ve İstiklal Harbi şehitlerinin ve sonraki yıllarda İç Güvenlik Harekâtı’nda şahadete ulaşan şehitlerimizin mezarlarında bakımsızlıktan oluşan çökmeler, görenlerin tepkisine neden oluyor.
1920 yılında yapılmış olan ve sonradan bakımı zaman zaman gerçekleştirilen 100’den fazla şehidin bulunduğu Kars Garnizon Şehitliği’ndeki görüntü; şehit mezarlarındaki bakımın nasıl veya kimler tarafından ve en son ne zaman yapıldığı sorusunu akıllara getiriyor.
Her yıl Şehitleri Anma Programlarında mülki erkân tarafından da ziyaret edilen ve dualar okunan şehit mezarlarındaki bakımsızlığın gözden kaçması hayrete düşürürken, yetkililerin bu konuda bir an evvel çalışma başlatması bekleniyor.
Dualar okumak için şehitliği ziyaret eden vatandaşlar da gördükleri manzara karşısında üzüntülerini dile getirerek, “Ne zaman bir şehit haberi duysak içimizden bir parça kopup gidiyor. Yeri, zamanı, mekânı neresi olursa olsun bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi anmak ve onların huzurunda tüm şehitlerimizi yâd etmek, onlara dualar göndermek adına geldiğimiz şehitliklerde gördüğümüz bu manzara bizlerin acısını ikiye katlıyor. Bizler için şehitlik bu kadar büyük ve önemli bir mertebeyken, bu manzara şehitlerimize saygısızlık anlamı taşımaz mı? İzahı mümkün olmayan bahaneler nedeniyle bu duruma gelen şehit mezarlarımıza karşı sorumlu aramak yerine elimizi vicdanımıza koyalım. Bu durumdan hepimiz sorumluyuz. Allah rızası için Şehitlik ile Ölmek, bakmak ile görmek arasındaki farkı göz ardı etmeyelim.
Bizler de KarsOlay olarak Garnizon Şehitliği’ndeki bakım için ödeneğin çıkmasının, vatan uğruna can ödemekten çok daha kolay olduğu düşüncesiyle, yetkili valilik, il özel idaresi, askeriye, şehit ve gaziler derneği, Kars belediyesi vs. herkimse göreve davet ediyoruz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.