ASAYİŞ Haber Girişi : 14 Ekim 2018 18:20

Kars'ta Emniyet Kemeri Uygulaması

Kars'ta Emniyet Kemeri Uygulaması
Kars'ta trafik ekipleri emniyet kemeri uygulamalarına aralıksız devam ederken, emniyet kemeri kullanım oranı son bir ayda %17'den %80 oranına yükseldi.

Kars Olay- Kars İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri kent genelinde emniyet kemeri ve trafik uygulamalarını aralıksız sürdürüyor.

Trafik ekipleri Kars genelinde 5 ayrı noktada 10 saat süreyle yaptığı uygulamada, seyir halindeki araçlarda emniyet kemeri kullanımı, cep telefonu ile konuşma, tehlikeli araç sürme , hatalı şerit değiştirme ve rutin araç sorguları ile ışık donanımları ve cam filmi üzerinde denetim yaptı. Uygulama noktaları arasında bulunan Cumhuriyet Meydanı'nda ki uygulama noktasında durdurulan araç sürücülerinin genelinin emniyet kemerini taktığı görülürken polis ekipleri trafik kurallarına uyan sürücülere trafik kurallarına uyduklarından dolayı teşekkür ettiler.

Uygulama verilerine göre emniyet kemeri uygulamaları başladığı dönem itibari ile yaklaşık 1 aylık süre içerisinde %17 seviyelerinde olan kemer kullanımı % 80 seviyelerine ulaştığı bildirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.