ASAYİŞ Haber Girişi : 18 Ekim 2018 08:56

Kars'ta Engelli Kıza Tecavüz Olayında Sanıklar Hakim Karşısında

Kars'ta Engelli Kıza Tecavüz Olayında Sanıklar Hakim Karşısında
Karsın Kağızman İlçesinde 21 yaşındaki engelli kıza tecavüz olayıyla alakalı olarak zanlılar bugün Kars Adliyesi'nde hakim karşısına çıktı. Mahkemede 11 tutuklu sanığın bulunduğu duruşmada 2 kişi daha tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kars Olan- Kars'ta 2018 yılı Şubat ayında Vatan Gazetesi'nden Çağdaş Ulus'un imzasıyla yayınlanan haberde, Kars'ın Kağızman ilçesinde yaşayan ve yüzde 50 zihinsel engelli olduğuna dair raporu bulunan 21 yaşındaki D.İ. isimli genç kızın gittiği hastanede doktor kontrolünde 5.5 aylık hamile olduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte 27 kişi gözaltına alınmıştı.

Kars Adliyesi 1 Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda bugün görülen  dava duruşmasında, tutuklu bulunan 11 kişi A.Ş. , B.A. , C.B. , teyze E.İ. , anne S.İ. , sanık E.Ş. , F.A. M.D. M.T. S.B. ve V.G. duruşma salonunda hazır bulunarak yargılama işlemi başladı. Tutuksuz yargılanan M.A. Kağızman Adliyesi'nden SEGBİS sistemi ile duruşmaya katılırken, T.Ç. ise duruşma salonunda hazır bulundu.

1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Soner Fevzi Vurur başkanlığında yapılan yargılamada, 22 yaşındaki zihinsel engelli mağdur kız D.İ. duruşma salonunda verdiği ifadede; anne ve teyzesinden şikayetçi olmadığını, olayın sanıklarından C.B. B.A., E.B. beni evlerine götürerek her yerime dokunarak cinsel ilişkiye girdi." şeklinde mahkeme heyetine açıklamada bulundu.

Mahkeme heyeti duruşmada adli tıp raporlarına göre 22 yaşındaki engelli D.İ.'nin tutuklu yargılanan B.A. tarafından hamile kaldığı ve çocuğun B.A.'ya ait olduğunu belirlendiğini mahkeme başkanı tarafından açıklandı.

Savunma işlemlerinin tamamlanmasının ardından, mahkeme heyeti tutuksuz yargılanan, M.A. ile T.Ç.'ninde tutuklu yargılanmasına karar verdi. Böylece olayla alakalı olarak toplam tutuklu sayısı 13'e yükseldi. 

Dava duruşması ileri bir tarihe ertelendi.
 

Olayla ilgili 27.02.2018 tarihli haber

Kağızman'da Engelli Kız 5.5 Aylık Hamile Çıktı! 27 Gözaltı

Karsın Kağızman ilçesinde ailesi tarafından doktora götürülünce hamile olduğu ortaya çıkan zihinsel engelli D.İ. isimli genç kız koruma altına alındı.
Vatan Gazetesinden Çağdaş Ulus'un haberine göre, Kars'ın Kağızman ilçesinde yaşayan ve yüzde 50 zihinsel engelli olduğuna dair raporu bulunan 21 yaşındaki D.İ. isimli genç kızın ailesi, kızlarının karnının büyümesi ve sık sık midesinin bulanması nedeniyle şüphelenerek D.İ.’yi Kağızman Devlet Hastanesi’ne götürdü.

Kadın doğum uzmanı doktorun muayene ettiği genç kızın tetkikler sonunda 5.5 aylık hamile olduğu belirlendi.

Vatan'da yer alan habere göre, genç kızın engelini dikkate alan doktor vakit kaybetmeden durumu hemen hastane polisine bildirdi. Hastane polisi de olayla ilgili tutanak tutarak Kağızman İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne durumu bildirdi.

27 KİŞİNİN İSMİ BELİRLENDİ
Emniyetin devreye girmesiyle genç kızın psikolog eşliğinde ifadesine başvuruldu. İfade sonrası çoğunluğu genç kızın oturduğu mahalleden olmak üzere polis, cinsel istismara karışan 27 kişinin ismini belirledi. Bu isimler tek tek gözaltına alındı. İki gündür gözaltında bulunan zanlıların emniyette ifade işlemi sürerken bebeğin babasının belirlenmesi için 27 kişiden DNA örnekleri alındı.

Zanlıların ifade işlemlerinin ardından bugün Kağızman Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmesi bekleniyor.

EN AZ 24 YIL HAPİS
TCK’nın 102/2 maddesi gereğince tecavüz suçu 12 yı ile 25 yıl arasında hapis cezası gerektirir. Suçun birden fazla kişiyle birlikte işlenmesi ve kendini koruyamayacak durumda olan kişilere yönelik istismarda ceza her iki suç için yarı oranında arttırılır. Bu suçlamalar nedeniyle sanıklara en az 24 yıl olmak üzere en fazla 48 yıl hapis istenir.

Kaynak: Çağdaş Ulus / Vatan

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.