KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 29 Eylül 2018 16:38

Kars'ta 'Geleneksel Türk Süsleme Sanatları' Sergisi

Kars'ta 'Geleneksel Türk Süsleme Sanatları' Sergisi
Kars Valiliği tarafından ilimizde üç yıldır devam eden “Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Projesi” çalışmalarının yer aldığı sergi açılışı, bugün Kars Kültür ve Sanat Evinde gerçekleştirildi.

Kars Olay- Sergi açılışına; Kars Valisi Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan, Kars Milletvekilleri 65 Dönem UDH Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Vali Yardımcıları Serhat Karabektaş, Serdar Demirhan, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, daire ve kurum amirleri ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Sergi açılışında bir konuşma yapan 65 Dönem UDH Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, tarihi binanın güzel bir hizmet için restore edilerek yeniden kazanılmasında başta Kars Valisi Rahmi Doğan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederek Kars Kültür ve Sanat Evi’nin ve açılışı yapılan serginin Kars’ımıza hayırlı olmasını diledi.
 
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol, tezhip ve minyatür sanatçısı Selma Başçı ve kursiyerler tarafından hazırlanan Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Sergisini gezerek eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.