SİYASET Haber Girişi : 02 Şubat 2019 22:45

Kars'ta İttifakın Ayak Sesleri

Kars'ta İttifakın Ayak Sesleri
31 Mart 2019 yerel seçimleri için Kars'ta ittifak söylemlerini güçlendirecek bir bilgide twitter üzerinden kulis bilgi paylaşımları yapan Ankara Kuşu'ndan geldi.

Kars Olay- Sosyal medya hesaplarından twitter üzerinden gündeme dair kulis bilgileri yayınlayarak adından sıkça bahsettiren ve neredeyse 200 bin takipçi sayısına ulaşan Ankara Kuşu'ndan ısınan Kars siyaseti için flaş açıklama geldi.

 

Fenomen hesap Ankara Kuşu'na takipçisinin; "Kuş, Iğdır'da AKP neden MHP 'yi desteklemedi? Iğdır , PKK'ya teslim edildi resmen." ifadelerini belirten tweeti üzerine Ankara Kuşu yaptığı paylaşımda;Kars ve Igdır'da HDP oldukça güçlü. Şuan değil ama ilerleyen günlerde bu iki il için de ittifak söz konusu olabilir. " şeklinde paylaşımı oldu.

 

Kars'ta partilerin açıkladığı belediye başkan adayları meydanlara inerek seçim çalışmalarını yürütürken Yüksek Seçim Kurulu'nca , seçim takvimine göre geçici aday listeleri ve kesin aday listelerinin açıklanması beklenilecek.

 

İşte YSK'nın 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için seçi takvimi;

— 18 Şubat 2019 Pazartesi: İl seçim kurullarınca, ön seçimle belirlenen büyükşehir belediye başkan adaylarına ilişkin listenin tasdikli bir örneği ilgili siyasi parti il başkanlıklarına, ilçe seçim kurullarınca ön seçim sonucu belirlenen belediye başkanı, belediye ve il genel meclisi üyesi adaylarına ilişkin listenin tasdikli bir örneği de ilgili siyasi parti ilçe başkanlıklarına alındı belgesi karşılığında teslim edilecek.

 

— 19 Şubat 2019 Salı: Siyasi parti ilçe başkanlıklarının belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ilçe seçim kurullarına, büyükşehirlerde siyasi parti il başkanlıklarının büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına alındı belgesi karşılığında elektronik ortamda DVD, flash bellek, hard disk vb. ile fiziki ortamda kağıt olarak en geç saat 17.00'ye kadar vermelerinin son günü. Bağımsız olarak adaylıklarını koyacak kişilerin adaylık için saat 17.00'ye kadar başvuruları için son günü.

 

— 21 Şubat 2019 Perşembe: Siyasi partilerin aday listelerindeki eksiklikleri tamamlamaları için son gün.

 

— 22 Şubat 2019 Cuma: Saat 08.00'de geçici aday listeleri (bağımsız adaylar dahil) ilçe seçim kurulları, büyükşehir belediye başkan adayları ise il seçim kurulları tarafından mahallinde ilan edilecek ve itiraz süresi başlayacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.