Kars Olay-Fatma Gergöy isimli İstanbul’da ikamet eden ve Marmara üniversitesinde okuyan bir öğrencinin akraba ziyareti için Kars’a geldiği sırada çektiği köy çocuklarının halayı videosu izleyenleri hem güldürüyor hem de ani ören yeri önünde çekilmiş videonun aslında Kars’ın Kafkaslara açılan kapısının olduğunun bir göstergesinin kanıtı gibi.  
Fatma Gergöy çektiği Çocukların Halay Videosunun Hikâyesini Şöyle Anlattı: “İstanbul Kartal ilçesinde oturuyorum. Kars merkez Esenyazı köyündenim. Dayım ile Ani harabelerini ziyaret etmiştik. Dayımın 40 dakikalık uzun önemli bir telefon görüşmesi olunca bende ortalarda dolanırken bir anda etrafımı patik ve lif satan çocuklar sardı:) Beni turist olarak görmüşlerdi :) sohbet muhabbet ettik beraber şarkı söyledik. Mesleğim gazetecilik deyince “abla bizi ünlü yap dediler” ben de halay çekin tarihi yapının önünde dedim:) video o şekilde gerçekleşti. Sonra köyün içine kadar ilerledik beni zorla evlerine davet ettiler. Bir çocuğun annesiyle sohbet ettim sonra Dayım geldi aldı beni ve gittik :)”

Ağızlarıyla ritim tutarak halay çeken çocuklar Kars yöresine ait Temur ağa halayı çekmeleri ise videonun en muhteşem kısmı idi...



İŞTE KARS’LI ÇOCUKLARIN O MUHTEŞEM HALAYI 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.