EKONOMİ Haber Girişi : 29 Ocak 2019 20:03

Kars'ta Sebze Meyve Fiyatları Cüzdan Yakıyor!

Kars'ta Sebze Meyve Fiyatları Cüzdan Yakıyor!
Kars'ta Kış aylarının gelmesiyle birlikte artan pazar fiyatları hem tüketiciyi hem de satıcıları olumsuz yönde etkiliyor. Tüketiciler yüksek fiyatlardan yakınırken satıcılar ise umdukları satışın olmamasından yakındılar.

Kars Olay-Kars'ta esnaf ve vatandaşlar, artan sebze, meyve fiyatlarından şikayetçi oldular. Pazar ve manavlardaki yüksek fiyatları görünce yüksek fiyatlara tepki veren vatandaşlar, Kars için bu fiyatların yüksek olduğunu belirtirken, pazar esnafı kış aylarının gelmesiyle beraber fiyatlarda artış olduğunu ifade etti.

“OLAN YİNE KARSLIYA OLUYOR”
Arttan fiyatların yüksekliğinden dert yanan vatandaşlar Kars'ta kuru soğanın kilosunun 7.5 Tl olduğunu söyleyen vatandaşlar "Pazara yada manava giren her kes bir file dolduramadan geri çıkıyor önceden 100 TL'ye poşet poşet meyve sebze alıyorduk şimdilerde ise nerdeyse 1 poşeti tam dolduramıyoruz. Allah sonumuzu hayır eylesin acı soğanın bile kilosu 7.5 TL olmuş. Bu yüksek fiyatlara bir çare bulunmalı buradan yetkililere sesleniyoruz artık bu durdurulamaz sebze meyve fiyatlarına bir çözüm bulunsun" dediler.

Kars'ta sebze fiyatları el değil cüzdan yakıyor.  Bu gün itibari ile manavlarda sebze fiyatları 
Dolma Biber : 15 TL / Kg
Kabak : 15 TL / Kg
Patlıcan : 15 TL / Kg
Domates : 10-7 TL / Kg
Salata : 7 TL / Kg
Patates : 5 TL / Kg
Kuru Soğan : 7-5  TL / Kg

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.