TÜRKİYE Haber Girişi : 21 Ağustos 2018 20:58

Kars Türkiye'nin Her Yerine Kurbanlık Gönderdi

Kars Türkiye'nin Her Yerine Kurbanlık Gönderdi
Türkiye'nin önemli hayvancılık merkezlerinden birisi olan Kars'tan Türkiye'nin diğer 80 iline büyük ve küçükbaş kurbanlık hayvan sevkiyatı yapıldı. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, Kars'tan yapılan kurban sevkleri bitmek üzere.

Kars Olay-Resmi kurban sevkiyatının 6 Ağustos 2018 tarihinde başladığını ve bugünlerde sevkin bittiğini ifade eden Kars Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, "İlimiz hayvancılığın çok yoğun olarak yapıldığı iller sıralamasında en önde olan illerden birisidir. Türkiye sıralaması olarak bakarsan 5 veya 6. sırada hayvan varlığına sahip iller arasındayız. İlimiz Türkiye'nin 80 vilayetine başta besilik hayvan olmak üzere, kasaplık ve kurbanlık ihtiyacını bölge olarak Erzurum, Kars ve Ardahan olarak yüzde 20 ihtiyacını sağlamaktayız. Bu dönem ise kurban sevkleriyle birlikte daha yoğun sevkiyat yaşandığını söyledi.

Dr. Hüseyin Düzgün; İl ve İlçe Müdürlüklerimizden yapılan hayvan sevkiyatlara baktığımızda 80 ile kurbanlık gönderdiğimizi görüyoruz. Hayvan varlığı bakımından Türkiye'nin ilk 5 kenti arasında yer alan Kars'ta TIR'lara yüklenen kurbanlık hayvanlar, İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir başta olmak üzere 80 kente gönderilmiştir. dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.