KARS Haber Girişi : 14 Aralık 2018 18:42

Kars Valiliğinden Kış Lastiği Uyarısı

Kars Valiliğinden Kış Lastiği Uyarısı
Kars Valiliği; "Yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların kış lastiği takmaları" hakkında karar aldı.

Kars Olay- Kars Valiliği tarafından 12.12.2018 tarih ve 2018/03 sayılı karar alınarak yürürlüğe konuldu. Karara uymayan araç sürücülerine 625 TL para cezası ve 10 sürücü ceza puanı verilecek.


Alınan kararda; Kars ili sınırları içerisinde bulunan yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların kış lastiği takma zorunluluğu ve kış lastiklerinin olması gereken standartlar belirtildi. Kararda belirtilen araçların denetimlerinde karar maddelerine uymadığının tespit edilmesi halinde ise Karayolları Trafik Kanununun 65/A maddesi gereği 2018 yılı için 625 tl idari para cezası, araç sürücüsüne de 10 ceza puanı verileceği belirtildi.

Ayrıca, "İdari para cezası tatbik edilen araçlar için kanıtlayıcı belge olarak; ruhsat ve ehliyet fotokopisi ile birlikte fotoğraf temin edilir. Bu karara uygun lastik bulundurmayan araçların uygun lastik taktırabilecekleri ilk yerleşim birimine kadar gitmelerine izin verilir. Gitmelerine izin verilen yerleşim biriminin adı uygulanan idari para cezası tutanağı üzerinde belirtilir."denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.