KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 30 Ağustos 2018 00:13

Karslı Ünlüler

Karslı Ünlüler
Hayranlıkla Takip Ettiğimiz Karslı Ünlüleri Karsindegerleri.com yayınladı.

Kars Olay- KİM KARDASHIAN'dan tutunda bir çok ünlünün Kars'lı olduğunu niliyormuydunuz? İnternetteki Kars'ın Kültür ve Turizim elçiliğini yapan site Karsindegerleri.com Kars'lı ünlüleri sizler için paylaştı. 

KİM KARDASHIAN
İlk olarak çok ilginç bir isimle, Kim Kardashian’la başlayalım galerimize... Şu günlerde yaptığı her hareketle dünyanın gündemine oturan Kim Kardashian, aslında Kars’ın merkeze bağlı Karakale köyünden. Yani hemşehrimiz. Yakın zamanda İngiliz Daily Mail gazetesi yaptığı bir araştırmayla ABD'li televizyon yıldızı Kim Kardashian'ın soyağacını ortaya çıkardı. Hazırlanan haberde Kardashian’ın büyük babannesinin Karakale köyünden bir Ermeni olduğu yer aldı.KÄ°M KARDASHIAN

SİNAN ŞAMİL SAM
Şimdi bir efsaneyle, ‘Boğazın Boğası’yla devam edelim. 2015 yılında böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Sinan Şamil Sam, aslen Karslı Tük profesyonel ağır sıklet boksörüdür. Sam, 24 Haziran 1974 tarihinde Almanya’nın Frankfurt kentinde dünyaya gelmiştir. Kısacık yaşamına onlarca büyük başarı sığdıran hemşehrimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun.SÄ°NAN ŞAMÄ°L SAM

AZER BÜLBÜL
Şehrimizin yetiştirdiği önemli isimlerden birisi de tabi ki Azer Bülbül... Usta sanatçı, Kars’ın Arpaçay ilçesinde dünyaya gelmiştir. Almanya’da yetişen 1969 doğumlu Bülbül, ilk müzik hayatına Garip Yolcu adlı albüm ile adım atmış ardından Yalan Olur, Ben Sana Vurgunum ve Fırat albümleri ile sanat yaşantısını sürdürmüştür. 6 Ocak 2012 yılında Antalya’da kaldığı otel odasında kalp krizi sonucu 43 yaşında iken vefat etmiş, cenazesi ise İstanbul Hadımköy Gülbahçe Mezarlığı’na defnedilmiştir. Yine usta sanatçıya Allahtan rahmet diliyoruz.AZER BÜLBÜL

GÖKHAN SAKİ
Gökhan Saki, aslen baba tarafından Kars‘lıdır. Yıllar önce anne ve babası Hollanda’ya göç etmiştir bu nedenle Hollanda’da dünyaya gelmiştir. 1993 senesinde 10 yaşında iken Muay Thai sporuna başlamıştır. Hollanda’da Golden Glory Gym takımında mücadele eden Gökhan Saki 2 kez Hollanda ve Avrupa Muay Thai şampiyonuğu, 2008’de düzenlenen K-1 Dünya GP 2008 Hawaii Şampiyonluğu yaşamıştır.

GÖKHAN SAKİ

TAMER KARADAĞLI
Evet evet doğru gördünüz. Çocuklar Duymasın’ın taş fırın erkeği Haluk da hemşehrimiz. Tamer Karadağlı, aslen Kars Sarıkamışlıdır. Usta oyuncu, 24 Mayıs 1967 yılında dünyaya gelmiştir. Oyunculuğun yanı sıra seslendirme sanatçısı olarak da görev yapan Tamer Karadağlı, Ankara doğumludur. Henüz ilköğretim çağına gelmeden ailesi ile birlikte Amerika’ya yerleşmiştir. İlkokul eğitimine Amerika’da başlamış lise dönemine kadar yaşantısını Amerika’da sürdürmüştür. Amerika’da yaşamasının etkisi ile 8 farklı İngilizce Lehçesi ile konuşabilmektedir.
TAMER KARADAĞLI

TALAT BULUT
İşte bir başka efsane oyuncumuz Talat Bulut... Talat Bulut, 1956 doğumludur. Hacettepe Ünv. Elektronik Müh. Bölümünde okurken okulunu yarıda bırakmış ve Ankara Sanat Tiyatrosu’da sahne almaya başlamıştır. İlk kamera deneyimini usta oyuncu Türkan Şoray ile birlikte Hazal sinema filminde gerçekleştirmiştir. Bir çok dizi ve sinema filminde rol alan Talat Bulut, Kars Sarıkamış doğumludur ve 10 kardeştir. Ailenin en küçüğüdür.

TALAT BULUT

ÇAĞLA ŞIKEL
Nerede bir güzel görsek Karslı çıkıyor. İşte onlardan birisi de Çağla Şıkel... 1979 yılında İstanbul’da dünyaya gelen sunucu ve eski manken Çağla Şıkel’in babası aslen Kars Azerbaycan Türklerinden. Anne tarafı ise Adana’dan.

ÇAĞLA ŞIKEL

OZAN ÇOBANOĞLU
Sadece güzeller dersek yakışıklılara ayıp etmiş oluruz. Mesela Tek Türkiye dizisinin doktor Tarık’ı, Arka Sokaklar’ın Hakan komiseri Ozan Çobanoğlu’na... Ünlü oyuncu aslen Kars Arpaçaylıdır ve Kars doğumludur. Babası ise şehrimizin ölümsüz isimlerinden devlet sanatçısı Halk Ozanı Murat Çobanoğlu’dur.
OZAN ÇOBANOĞLU

OZAN AKBABA
Hazır yakışıklılardan bahsetmişken Ozan Akbaba’ya değinmemek olmaz. Ozan Akbaba’yı hepimiz Eşkiya Dünyaya Hükümdar olmaz dizisindeki İlyas karakteriyle tanıdık. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimari ve Çevre Tasarımı mezunu olan ünlü oyuncu, 1982 yılında dünyaya gelmiştir. Kendisi aslen Kars’ın Benliahmet köyündendir.OZAN AKBABA

PEKER AÇIKALIN
Özellikle Avrupa Yakası adlı dizide canlandırdığı Gaffur karakteri ile izleyenleri ekrana kilitlemeyi başaran Peken Açıkalın da Karslıdır. Usta oyuncu, bugüne kadar Türk’ün Uzayla İmtihanı, Yahşi Cazibe, Mert ile Gert, Yalan Dünya, Avrupa Yakası, Ev Hali, Ekmek Teknesi, Çiçek Taksi, Gülşen Abi dizilerinin yanı sıra Kara Kentin Çocukları, Kolay Para, Hababam Sınıfı Merhaba, Hababam Sınıfı Askerde, O Şimdi Mahkum, Maskeli Beşler İntikam Peşinde, Hababam Sınıfı Üç Buçuk, Maskeli Beşler Irak, Destere, Türkler Çıldırmış Olmalı ve Gülcemal gibi sinema filmlerinde rol almıştır.
PEKER AÇIKALIN

YAVUZ BİNGÖL
İşte bir usta daha... On parmağında on marifet olan sanatçı Yavuz Bingöl aslen Karslıdır. Bingöl’ün annesi ise Şahsenem Bacı olarak tanından halk ozan Sahsenem Aktaş’tır. Gerek söylediği türkülerle, gerekse oyunculuğuya herkesin gönlünde kuran Yavuz Bingöl en son TRT 1 ekranlarında yayınlanan Sevda Kuşun Kanadında isimli dizide rol almıştır.YAVUZ BÄ°NGÖL

SERVET TAZEGÜL
26 Eylül 1988 Nürnberg Almanya doğumlu Milli tekvandocu Servet Tazegül Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu tekvandocumuzdur. Kars’ın Başgedikler Köyü’nden Almanya’ya göç eden Servet Tazegül ve ailesi aslen Azeri kökenlidir. 2015 Dünya Şampiyonası’nda Rus rakibi Aleksey Denisenko’yu mağlup ederek bir kez daha dünya şampiyonluğu yaşayan 1,80 boyundaki Servet Tazegül Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi madalya vadeden 16 “altın” çocuğu arasında yer almıştır.

SERVET TAZEGÜL

DENİZ ZEYREK
1972 doğumlu deneyimli gazeteci Deniz Zeyrek Hürriyet Gazetesi yazarıdır. Susuz Kazım Karabekir Öğretmen Lisesi’nde yatılı okumuş ancak bir öğretmeninin yönlendirmesi ile kimyacı olmuş ve Gazi Üniversitesi ODTÜ Kimya ve Biyoloji bölümünden mezun olmuştur. 1994 yılında ise Evrensel Gazetesinde Kültür Sanat Muhabiri olarak görev almış ve mesleki yaşantısına adım atmıştır. Deniz Zeyrek, Kars’ın Susuz ilçesine bağlı Kiziroğlu köyünde dünyaya gelmiştir. Kendisinin tam bir Kars aşığı olduğunu sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla biliyor, usta gazeteciyi hayranlıkla takip ediyoruz.
DENÄ°Z ZEYREK

TAYFUN TALİPOĞLU
Gazeteci ve televizyon yapımcısı Tayfun Talipoğlu da aslen Karslı ve Kars doğumludur. Benim Yolum, Ne Çoktular Ne Kadar Çocuktular, Eskiyen Yüzümün Yeni Gülümseyişi, Çoluk Çocuk Yazıları, Eşekle Gelen Aydınlık yayınlanmış kitaplarıdır. Seyyah ve Bam Teli Yol Müzikleri adlı şiir ve türkü kasetleri de vardır. Talipoğlu, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimler için CHP’den Aydın Milletvekili adayı olmuştur. Yakın zamanda kaybettiğimiz usta ismi saygı ve rahmetle anıyoruz.TAYFUN TALÄ°POĞLU

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Selim Sangu 01 Ağustos 2023 15:42

    Yeşilçamın iki büyük aktörü AHMET MEKİN ve TUGAY TOKSÖZ

  • Gökçe Kaya 12 Ağustos 2022 02:47

    Yusuf Hatay, yazar. (Ünlü olmadığı kesin ama çok iyi bir yazardır.)

  • Zafer Alagöz 26 Haziran 2021 15:10

    Zafer Alagöz

  • Karslı OZAN 07 Mayıs 2021 15:30

    Yahu Zafer ALGÖZ de Karslı nasil es geçersiniz?

  • meçhul 03 Aralık 2020 15:23

    murat çobanoğlu..hülya avşar...sinan çetin unutmayalım iyi araştırınız

  • Özkan şam 27 Ekim 2020 03:18

    Ebru şam Türkiye güzeli 2009 unuttunuz umarım, oda Kars'lı Arpaçay