KARS Haber Girişi : 12 Aralık 2018 21:04

Nasıl Bir Belediye Başkanı İstiyorsunuz?

Nasıl Bir Belediye Başkanı İstiyorsunuz?
Yerel seçimlere yaklaşık 108 gün kaldı, peki Karslı nasıl bir belediye başkanı istiyor? Bu soruyu geçtiğimiz günlerde Kars sokaklarında Karslı vatandaşlarımıza sorduk, işte vatandaşlarımızın verdiği cevaplar.

Kars Olay- Yerel seçimlere 4 aydan az bir süre kaldı. Türkiye genelinde olduğu gibi Kars'ta da seçim siyaseti kızışmaya başladı.

Kars'ta AK Parti adaylık tercihini eski İl Başkanı Avukat Ensar Erdoğdu'dan, MHP ise eğitimci, sanayici, ekonomist ve iş adamı kimliği ile ön plana çıkan Çetin Nazik'ten yana karar alarak adaylarını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi ve HDP'nin ise önümüzde ki günlerde adaylarını açıklayarak seçim çalışmalarına başlanılacak. Seçim süreci yaklaşırken bağımsız adaylar da çıkacak ve en geç 31 Mart 2019 Pazar günü seçimlerin yapılması planlanıyor. 

Halkı temsil eden birimlerden en önemlisi olan belediyeler, halkın isteklerine yanıt veren, onların sorunlarına çözüm bulan birimler olmalıdır. Yaklaşan yerel seçimler öncesi Kars halkı nasıl bir belediye başkanı istediğini ortaya koydu. 
 

Kars sokaklarında halkının sorunlarını dinleyerek,  nasıl bir belediye başkanı istediklerini sorduk. Halkın sorunlarının halkla çözülmesi gerektiğini düşünen Kars halkı; “Her şeyden önce halka yakın bir başkan olmasını istiyoruz. Başkanlar bir proje yaparken halkında onayını almalı, halk istediğinde başkana kolayca ulaşmalı diyerek, “Görevini iyi yapan, çalışkan, her şeyden sorumlu olan, halkını düşünen, insanların sıkıntılarını dinleyen, belediyesine bakan, Karsın gerçek yüzünü gören, şehri için uğraşan, eksikleri gören bir başkan istiyoruz. “ dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.