İLÇELER Haber Girişi : 17 Eylül 2018 21:35

Sarıkamış'ta Kaymakam Karaman, İlk Ders Zilini Çaldı

Sarıkamış'ta Kaymakam Karaman, İlk Ders Zilini Çaldı
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı 29 Eylül İlkokulunda düzenlenen programla başladı.

Kars Olay-İlçe merkezi ve köylerde bulunan okullarda yaklaşık 13 bin öğrenci eğitim-öğretim görecek.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, yeni bir eğitim ve öğretim yılına daha başlamanın coşku ve heyecanı içinde bulunduklarını belirtti.
Karaman, çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmanın yolunun iyi yetişmiş nesiller ile olduğunu söyledi.
Kaymakam Karaman, " Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim görmesi için devletimiz, hükümetimiz bütün imkanlarını seferber ediyoruz. Sarıkamış’ta geçmiş yıllara göre eğitim kalitesinin sürekli üst seviyelere çıktığını görüyoruz. Ülkemizin geleceğini sizler belirleyeceksiniz. Bu manada kendinizi çok iyi yetiştirmelisiniz. Sarıkamış’ta geçmiş yıllara göre eğitim kalitesinin sürekli üst seviyelere çıktığını görüyoruz yüzden öğrenme çabanızı ömür boyu sürdürmelisiniz. Öğretmenlerinizin bilgi ve deneyimlerinden sürekli faydalanmalısınız. Yeni eğitim-öğretim yılınızın hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy’da, belediye olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, ”Bizlerin bütün çalışmaları sizler içindir. Vatanına milletine hayırlı işler yapacak her branşta iyi eğitim almış bireyler olarak yetişmelisiniz. Kaymakamlık, belediye, milli eğitim olarak, sizlerin yanındayız. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum. ”diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ ise, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen, dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmek için çaba sarf ettiklerini söyledi.
Eğitim seviyesini daha üst seviyelere çıkarmak için çalıştıklarına dikkat çeken Karabağ, "Eğitim, toplumumuzun bütün kesimlerinin sorumluluğu içerisindedir. Velilerimiz, öğretmenlerimiz herkes bu bilinçle hareket etmek zorundadır. Öğrencilerimiz düzenli çalışınız. Çünkü başarılı olmanın yolu, düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer. Sizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan öğretmenlerimiz kuşkusuz bu çetin yolda büyük fedakarlıklar gösteriyor ve göstermeye devam edecek. ”dedi.
Konuşmaların ardından ilk ders zilini Kaymakam Karamanın çalmasıyla Öğrenciler velilerle birlikte sınıfları doldurdu. Kaymakam Karaman, Belediye başkanı Toksoy ve protokol üyeleri, öğrencilere 2018-2019 ders yılı kitaplarını dağıttı.
Programa, İlçe Emniyet Müdürü Kamber Ruhi Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy, öğretmen ve öğrenciler ile veliler katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.