EKONOMİ Haber Girişi : 11 Eylül 2018 23:51

Selim'de 'En Güzel Buzağı' Yarışması

 Selim'de 'En Güzel Buzağı' Yarışması
Kars'ın Selim ilçesinde düzenlenen "7. Geleneksel Güzel Buzağı Yarışması" hem renkli görüntülere sahne olurken vatandaşların yoğun ilgisine neden oldu.

Kars Olay- Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Kars Damızlık Sığır Yetiştirmeciler Birliği tarafından Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) boru hattı boyunca sürdürülebilir kalkınma projesi çerçevesinde Kars'ın Selim ilçesine bağlı Karakale köyünde "7. Geleneksel Güzel Buzağı Yarışması" yapıldı.

Selim'e bağlı çevre köylerden gelen vatandaşlar 2018 doğumlu ve küpeli olan buzağılarını süsleyerek köy meydanına getirdiler.  Burada kayıtları alınan buzağılar yarışma için hazırlanarak jüri'nin karşısına çaıkarıldı. . 

Yarışmanın başlamasını sabırsızlıkla bekleyen bir çok vatandaş  davul zurna eşliğinde halay çekerek gönüllerince eğlendiler. Renkli görüntülerin olduğu Buzağı yarışmasında  Simental ve Montofon ırkından buzağılar yarıştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.