KARS Haber Girişi : 16 Eylül 2018 13:42

Vali Doğan’dan Çıldır Gölündeki Tekneler İle İlgili Açıklama

Vali Doğan’dan Çıldır Gölündeki Tekneler İle İlgili Açıklama
Kars’ta geçtiğimiz yıllarda çıldır gölüne indirilen ve vatandaşların hizmetine sunulan teknelerin bu yıl göle indirilmemesi ardından vatandaşlar ‘Tekneler Kırıldı mı?” sorusu sormaya başladı.

Kars Olay- Kars’ta çıldır gölünü turizme kazandırma çalışmaları kapsamında geçtiğimiz yıllarda 65. Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın desteği Kars Valisi Rahmi Doğan’ın girişimleriyle göle indirilen iki teknenin bu sene hizmet vermemesi akıllarda soru işareti bıraktı. Teknelerin kırıldığına dair vatandaşların iddia ve spekülasyonlarına Kars Valisi Rahmi Doğan cevap verdi.
Vali Doğan Çıldır gölüne Dalgakıran yapıldıktan sonra teknelerin tekrar suya indirileceğini açıklayarak şu ifadeleri kullandı; "Çıldır Gölü Deniz Gibi Yani Gölde Dalgalanma Olmuyor Ama Çıldır Gölünde Aşırı Dalgalanma olduğundan ötürü dalga geldiğinde tekneleri kaldırıp suyun altındaki taşlığa vuruyor. Bunun için Çıldır Gölüne DALGAKIRAN yapılacak. Dalgakıran ve İskele yapımından sonra tekneler yeniden göle indirilecek. Gemiler faal çalışmakta ve arızalı değil. Gölün kıyı tarafına dalga kıran ve iskele yapılır yapılmaz tekneler yeniden göle indirilecek."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.