SAĞLIK Haber Girişi : 27 Aralık 2018 20:58

Vali Öksüz'den Harakani Hastanesine Ziyaret

Vali Öksüz'den Harakani Hastanesine Ziyaret
Kars Valisi Türker Öksüz, Harakani Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu ve hastaları ziyaret etti.

Kars Olay- Kars Valisi Türker Öksüz, İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu, Hastane Başhekimi Mutlu Şahin ve birim yöneticileriyle bir araya gelerek hastane hakkında brifing aldı.

Kars Valisi ürker Öksüz burada yaptığı yaptığı açıklamada; Genel bir ziyaret ve hastanedeki son durumu yerinde görmek için Harakani Devlet Hastanesini ziyaret ettiğini ifade etti. Vali Öksüz: “Sağlık tabi çok önemli bir konu. Sağlık hepimiz için çok önemli. Elbette ki sağlık hizmetlerinin sorunsuz, hiç sorun yok olarak görmek mümkün değil. Personel noktasında özellikle, uzman hekim konusunda bazı ihtiyaçlarımız var. Bazı branşlarda zaman zaman tayinlerden kaynaklanan eksilmeler oluyor. Bunların yerine yenisi gelinceye kadar geçici süreli aksaklıklar olabiliyor. Onun dışında sağlıkta kayda değer önemli bir sorunumuz yok. Ama biz istiyoruz ki buradaki vatandaşımızın tedavisini mümkün olduğu ölçüde Kars ilinde tamamlayalım ve il dışına sevkleri en aza indirelim. Erzurum ve onun gibi çevre illere yaptığımız sevkler asgari düzeyde olsun. Önemli olan odur. Bunu başarabilirsek, burada vatandaşımızın tedavisini, sağlık ihtiyaçlarını yerinde çözebilirsek, başarılı olmuş oluruz. Buna çalışıyoruz. Bütün tedbirlerimiz buna yöneliktir” şeklinde konuştu. 

Kars Valisi Türker Öksüz, daha sonra bazı servislerde yatmakta olan hastaları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

Hastane ziyaretinde hasta yakınlarıyla sohbet ederek taleplerini dinleyen Vali Öksüz, Ameliyathane, Yoğun Bakım ve Doğumhane’nin aynı yerde olması ve kantin fiyatlarının yüksek olması gibi şikayetler olması üzerine Ameliyathane, Yoğun Bakım ve Doğumhane’yi yerinde inceledi. Kantin işletmecisiyle de görüşen Kars Valisi Türker Öksüz, fiyatlarda biraz daha düşüş yapılması yönünde ricada bulundu.

Vali Türker Öksüz, daha sonra poliklinikleri de ziyaret ederek, doktorlarla bir süre görüşmesinin ardından hastaneden ayrıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.