Kars'ta KÜSİ Toplantısı

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu 2018 Yılı I-II. Dönem Kurul toplantısı yapıldı.

Kars Olay-Toplantının açılış konuşmasını yapan Kars Valisi Türker Öksüz, günümüz dünyasında ülkelerin gelişmişliklerinin temelini, akademide üretilen bilginin teknolojiye ve üretime dönüştürülerek ekonomiye aktarılmasının oluşturduğunu belirterek, bu bağlamda, bilim, teknoloji, ar-ge ve yeniliğe kaynak ayıran ülkelerin sosyal ve ekonomik refah sağlama açısından düğer ülkelere göre daha ileri seviyelere ulaşmış bulunduklarının gözlendiğini vurguladı. 
 
Vali Öksüz: “Bilim, teknoloji, ar-ge ve yenilik ekosisteminin sürdürülebilmesini teminen, kamunun üzerine düşen görev doğrultusunda çeşitli araçların teşvik edilmesi büyük önem arz etmektedir. Bu araçların en başında ise bilimsel çalışmaların katma değere dönüşmesini sağlayacak Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinin geliştirilmesi konusu gelmektedir. Ülkemizin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alma hedefi ışığında, ar-ge ve inovasyon eko-sistemimizin geliştirmesi büyük önem taşımaktadır. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda; sanayimizin daha rekabetçi yapıya kavuşturulması, bilim, teknoloji, ar-ge, yenilik ve girişimcilik temelli bir dönüşümün sağlanması, daha modern, rekabetçi ve üretim gücü daha yüksek bir Türkiye hedefine ulaşılabilmesi için önemli katkılar vereceğine inandığımız bu çalışmaların başarılı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Yüksek Planlama Kurulunca 2015 yılında onaylanan “Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Strateji ve Eylem Planı (2015-2018)”nin Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği alanında yol gösterici özelliğine sahip bir strateji belgesi olduğunu ve kamu tarafından hazırlanarak bu alanda gerçekleştirilen ve ileride gerçekleştirilecek girişimlere rehberlik etmesi açısından önemli bir yeri olduğunu belirten Vali Öksüz: “Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Strateji ve Eylem Planı’nın amacı; Türk sanayinin rekabet edebilirliğinin ve verimliliğinin yükseltilerek dünya ihracatından pay alan, ağırlıklı olarak yüksek katma değerli ve ileri teknolojili ürünlerin üretildiği, nitelikli iş gücüne sahip ve aynı zamanda çevreye ve topluma duyarlı bir sanayi yapısına dönüşümünü hızlandırmaktır. Bugün gerçekleştirdiğimiz Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu 2018 Yılı I-II. Dönem Kurul toplantısının hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.
 
Toplantı; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca Hazırlanan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi ve Eylem Planı (2015-2018) video gösterimi, “Ülkemizde KÜSİ Mevcut Durum Analizi Raporu Bölgemiz” sunumu, gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında kurul üyelerine bilgi verilmesi, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Portalı (KÜSİP) bilgilendirme sunumu ve bu kapsamda yapılacak faaliyetlere ilişkin katılımcıların öneri ve değerlendirmelerinin ardından sona erdi. 


04.12.2018 21:05:00