SİYASET Haber Girişi : 30 Mayıs 2018 00:52

Hasan Harakani Sofrasında İftar

Hasan Harakani Sofrasında İftar
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars'ta düzenlenen "Ebul Hasan Harakani Sofrasında İftar" programına katıldı.

Kars Olay- İftar alana vatandaşlarla gelen Bakan Arslan, vatandaşıların yemeğini bizzat kendi eliyle tabağına doldurdu.

İftar sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Arslan, bugünkü iftarını "Ebul Hasan Harakani Sofrasında İftar" programında açmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Harakani sofrasının herkesçe bilinen bir sofra olduğunu anlatan getiren Arslan, şunları kaydetti:

"Özellikle başta Ebul Hasan Harakani hazretleri olmak üzere, bu coğrafyada ülkemizin bekası, istikbali, istikbali için çok şehidimiz verilmiş. Bin yıldır var. Şehitleri rahmetle, minnetle bir kez daha anıyoruz. Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. Hasan Harakani Hazretleri der ki, 'Her kim ki, Harakani'nin sofrasına gelirse dinini, etnik yapısın sormayın, Allah ona can vermiş Harakani'nin sofrasında yemek yemeye zaten layıktır.' Harakani'nin sofrasının ramazan boyunca açık olmasına hassasiyet gösterdik. Sayın valimiz sağ olsun. Emeği olanlara, katkı sunanlar sağ olsun. Allah herkesten razı olsun."

"Ebul Hasan Harakani Sofrasında İftar" programı kapsamında her gün bin 500 kişinin iftarını açtığını anlatan Arslan, "İhtiyacı olduğu için değil, ramazanın feyzini, toplu olarak yararlanmak adına buraya geliyorlar. Bizde ne mutlu ki bugün Harakani sofrasında iftarımızı açtık. Allah dualarımız kabul etsin. Hemşehrilerimizle iftarımızı açmanın mutluluğunu yaşadık." dedi.

Arslan, Türkiye ve İslam aleminin kadir gecesi ve ramazan bayramına ulaşması için dua ettiklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.