Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Habertürk'te referandumda büyük çoğunlukla "evet" oyu çıkacağını söylerken, gönlünden geçen rakamı da açıkladı. En azından 55’in üzerinde olmalı ki evet hayır arasındaki fark yüzde 10 olsun. Ama be
Kars Olay-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ABD ve İngiltere’nin Türk Hava Yolları (THY) için getirdiği uçuş yasağına tepki gösterdi. Arslan, işin tozunun arttığını; ancak gerekli önlemlerin alındığını söyledi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ABD ve İngiltere’nin THY yasağıyla ilgili işin tozunu artırdığını söyledi. Buna rağmen istenilen güvenlik ölçütlerin çok üstünde bir güvenlik hizmeti sunacaklarını açıklayan Arslan, 3. havalimanının 2018 yılının ilk çeyreğinde hizmet vermeye başlayacağını söyledi.
Ahmet Arslan, Habertürk’te Veyis Ateş ve Sevilay Yılman’ın sorularını cevapladı. ABD ve İngiltere’nin Türk Hava Yolları’na getirdiği uçuş yasağıyla ilgili konuşan Arslan, uluslararası standartların üstünde bir güvenlik hizmeti için ilk adımların atıldığını kaydetti. İşte Arslan’ın açıklamaları:
“Böyle bir tehlike varsa dünyanın her yerinde vardır. Terörist İstanbul’dan ABD’ye gidecek de başka ülkelerden gitmeyecek mi? Bu konuda Dışişleri Bakanlığımız da devrede ve diplomatik görüşmeler konusunda gerekli çalışmaları yaptık.
“TOMOGRAFİ CİHAZLARI ALINIYOR”
İki tanesini 28 Nisan’da kuracağız. İki tanesini de bundan 2 ay sonra kurmuş olacağız. ABD’ye uçuşlar sırasında bunu kullanacağız. Dünya havacılık otoritelerinin de üstünde bir önlem alacağız. Tomografi cihazları sayesinde “evet alınması gereken tedbirlerin üzerinde bir tedbir alınmış” diyecekler ve ilgili uçuş yasağını kaldırmış olacaklar. Açıkçası bu uygulamayı doğru bulduğumuz için yapmıyoruz. Biz misafirlerimizin rahat etmesini istiyoruz.
“İŞİN TOZUNU ARTIRDILAR”
ABD ve İngiltere, işin tozunu biraz artırdığı için önlemleri biraz daha artırıyoruz. Yoksa tüm uçuşlarda gerekli otoritelerin belirlediği güvenlik önlemleri zaten var. Bunu belirtmek istiyorum.
Biz teknik olarak gereğini yapıyoruz. Dışişleri bu konuda diplomatik engelleri alıyor. Bu durum açıkça söylüyoruz ve alınan önlemleri doğru bulmuyoruz. Ey Amerika demek kolay, söylenebilir de. Bunların hepsi bizim misafirimiz. Bu büyüklüğü uygun bir vakarla davranmak zorundayız. Bizim derdimiz yolcuların bundan mağdur olmamaları. İster Türk olsun isterse yabancı olsun.
3. HAVALİMANI İÇİN TARİH VERDİ
Eski kömür havzasında, bataklıkta bir şaheser yapıyoruz. Bir havalimanı düşününki bugüne kadar en büyük olanı Atlanta’dır ve 120 bin yolcuya hizmet verirken biz 200 bine hizmet vereceğiz. Atlanta’nın dört katından bahsediyoruz. Sadece 3,5 milyon metrekare birinci terminalidir. Bir ülke kadar büyüktür. Şu anda 22 bin işçi çalışıyor, 3 binin üzerinde ağır iş makinesi var. Hedefimiz 2018’in ilk çeyreğinde ilk uçağın inmesini hesaplıyoruz. 150 milyon yolcuya hizmet verecek biçimde düşünüyoruz; ancak 200 milyona aynı anda hizmet verecek biçimde de hizmet görebilecek.
“AVM YAPILMAYACAK, YEŞİL ALAN OLACAK”
Atatürk Havalimanı bugünkü vazifesini yürütmeyecek. Orası İstanbul’un ciğerlerin oksijen sağlayacak bir park ve küçük uçaklara hizmet verecek bir bölüm ve hangarları da fuar alanı olarak kullanmayı düşünüyoruz.”