KARS Haber Girişi : 02 Kasım 2019 10:00

Kars Belediyesi Gelir Gider Tablosunu İki Aydır Yine Asmadı!

Kars Belediyesi Gelir Gider Tablosunu İki Aydır Yine Asmadı!
Kars Belediyesi göreve geldiği gün vatandaşlarla paylaşacağının sözünü verdiği gelir gider tablosunu yine asmadı.

Kars Olay-Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in her ay belediyenin önüne astırdığı ve basınla da ayrıca paylaştığı gelir-gider tablosu ne yazık kı bu ay asılmazken, akıllara gelen soru ise şu oldu; "Şeffaf Belediyecilik, Halkla Birlikte Yönetme" anlayışı tamamen rafa mı kaldırılmak isteniyor?

 

Kars'ta Belediye başkanı seçilmeden önce vatandaşlara verilen bir dizi sözler tedavülden mi kaldırılıyor? Şöyle ki geçtiğimiz aylarda 2 ay düzenli olarak asılan belediyeye ait gelir gider tabloları haziran temmuz aylarında asılmamış her ay sosyal medya hesaplarından gelir gider tablolarının yayınlanacağı duyurulmuştu. Kars Belediyesi yine 2 ay geçmesine rağmen ne sosyal medya hesaplarından nede afiş olarak belediyenin Ağustos Eylül ayları gelir gider tablosunu yine asmadı.

 

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI RAFA MI KALKTI?
Kars'ta 31 Mart Yerel Seçimlerinde HDP'den Kars Belediye Başkanı Seçilen Ayhan Bilgen'in "Birlikte Yöneteceğiz" sözleri yavaş yavaş havada kalmaya devam ediyor yorumları git gide kuvvetleniyor.

Seçim sürecinde ve seçilerek göreve geldikten sonra ise birlikte yönetim şekli ve şeffaf belediyecilik anlayışı yavaş yavaş rafa mı kaldırılıyor. Gelir Gider Tablosunun bu ay açıklanmaması ise acaba haziran ayındaki ödemelerin kamuoyuyla paylaşılmaması belediye halkın duymasını istemediği bir ödeme mi yaptı sorusunu akıllara getirirken, Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in önceki açıklamalarında "Halkla Birlikte Yönetim" söylemleri "Kendi Kendine Yönetim" şekline dönüşmesi mantığına mı geçildi yorumlarını kuvvetlendiriyor?

En son olarak 03-28 Haziran 2019  ve 01-31 Temmuz 2009 tarihleri arasındaki gelir gider tablosunu 01 Ağustosta açıklayan belediye daha sonraki geçen iki ay yani ağustos ve eylül aylarının gelir gider tablosunu Ekim ayı bitmesine rağmen astırıp astırmayacağı ise şimdiden Kars Kamuoyunda merak konusu olmuş durumda.

 

HAFTALIK DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI DA İPTAL EDİLDİ
Öte yandan yine belediyenin şeffaf ve sorgulanabilir belediyecilik yönetimiyle yönetme anlayışına binaen Belediye'de yapılan haftalık değerlendirme toplantıları ise önce iki haftada bir toplantı daha sonra aylık toplantıya dönüştürülürken daha sonraki aylarda ise basın buluşmaları toplantılarının tamamen iptal edildiği ve kamuoyunu çalışmalar hakkında bilgilendirmediği görüldü. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Serhat kızıl tepe 30 Kasım 2019 12:26

    Gelen gideni araştırmış Türkiyede borcuz Bi belediye yokki ayhan bey bu borcları biliyordun sen gökten zenbilden döşmedin şikayet zamanı değil hizmet zamanı Murtaza karacanta da borclu belediye teslim aldı şikayetçi olmadı tüm adaylar belediyenin borclarının biliyordu yanlız senmı bilmiyordun icraat icraat