SAĞLIK Haber Girişi : 10 Nisan 2020 01:38

Kars İlim Yayma Cemiyeti Entübasyon Kabini Üretti

Kars İlim Yayma Cemiyeti Entübasyon Kabini Üretti
Koronavirüs ile mücadele kapsamında, Yoğun bakım hastalarının tedavisinde kullanılan Entübasyon kabinleri Kars ilim yayma cemiyeti tarafından üretimine başlandı.

Kars Olay-İlim Yayma Cemiyeti, Kars Sağlık İl Müdürlüğünün talebi üzerine yoğun bakım ünitelerinde kullanılacak Entübasyon kabini üretimine başladı.

 

Yoğun bakım ünitelerinde kullanılacak Entübasyon kabini üretimi hakkında bilgi veren, Serhat Gençlik Merkezi Projesi kapsamında İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesinde mekatronik mühendisi Mücahit Ekrem Yeşilyurt; kabinin üretimi hakkında bilgi verdi. Bizlerden talep edilen Entübasyon koruma kabinimizi elimizde hali hazırda bulunan malzememiz ile çizimlerini gerçekleştirdik ardından pres makinamızda yapmış olduğumuz çizimler doğrultusunda kabinlerimizi hazırladık ve kullanıma hazır hale getirdik dedi.

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sağlık kuruluşların ve çalışanlarına destek amacıyla, Kars İlim Yayma Cemiyeti olarak ellerinden gelen her türlü desteği sunduklarını ve sunmaya devam edeceklerini ifade eden İlim Yayma Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş ise konu hakkında şunları söyledi. Devletimiz güçlü bir devlettir, bizlerde devletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha söylemek isterim. Şuanda sağlık çalışanlarımıza, emniyet mensuplarımıza destek olmak amacıyla ilk etapta yüzlerce yüz siperleri ürettik ve bunları kendilerine ulaştırdık ve şuanda da çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımız devam ederken de, Sağlık il müdürlüğümüzden bir istek geldi yoğun koronavirüs şüphesi ile hastaneye getirilen veya virüs nedeniyle yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hastalara müdahale ve tedavi sürecinde sağlık çalışanlarını korumak için kullanılan Entübasyon kabini talep edildi. Bizlerde bu talebi mühendis arkadaşlarımızla istişare ettik ve yapabileceğimizi söyledik şuanda üç adet Entübe kabinimiz hazır talep doğrultusunda bu sayıyı arttırabiliriz dedi. Keleş; Kars ili sağlık kuruluşlarından gelen her türlü talebe İlim Yayma Kars Şubesi ve çalışanları olarak anında cevap vermek için hazır olduğumuzun altını özellikle çizmek isterim. Bizler her zaman devletimizin yanında halkımızın sağlığı ve huzuru için varız açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.