Kars'ın İlk ve Tek Asma Köprüsü Fırtınada Yıkıldı

Kars Olay- Kars'ın Akyaka ilçesi Küçük Aküzüm, Büyük Aküzüm ve diğer köyleri biribirine bağlayan asma köprü 35 yıldır bu köylüleri birbirlerine bağlayan asma köprü bu gün meydana gelen şiddetli fırtınaya dayanamayarak yıkıldı.

 

Köprünün şiddetli fırtınaya dayanamayarak yıkıldığını belirten köy sakinleri; "Şuan köprümüz fırtınadan dolayı yıkıldı, Köprünün üzeirne bulunan tahtalar her bir tarafa dağıldı, Köprünün halatları, demirleri hepsi kırıldı, Şuan Büyük Aküzüm köyüyle ilişimimiz de kesildi, Şuan köprünün her tarafı kırık, önceki zamanlarda da enaz 3-4 kez fırtına bu köprüyü yıktı." dediler.

 

19 KÖY KÖPRÜSÜZ KALDI
Kars'ın Akyaka ilçesi küçük Aküzüm köyünde bulunan 35 yıllık asma körü Türkiye-Ermenistan Sınırındaki 19 köye hizmet veriyordu. Asma Köprünün alıtından yazları derinliği 20 metreyi bulan Kars çayı geçiyor. 1973 Yılında köprümün yapımı için dilekçe verilen asma köprü için 10 yıl sonra cevap gerelerek yapımına başlanmıştı. Asma köprüden geçmek için bölgeye gelen yeri yabancı turisler ise hem yürüyerek hemde arabalarıyla asma köprüden geçmenin heyecanını yaşamadan bölgeden ayrılmıyorlardı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.