Kars Olay-Vatandaşlar, ellerinde bulunan Atatürk posteri ile Türk bayraklarını açarak alkışlar eşliğinde coşkuyla İstiklal Marşını söyledi. Saat 21.00'de Kars Işıklı Cami gece düzenlenen kutlamalara damgasını vurdu. Işıklı caminde dün gece İstiklal Marşı okundu.

 

Kars Işıklı Cami Alimi Seyit Ahmet Erdem konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Bildiğiniz gibi koronavirüsü nedeniyle bugün Ramazan ayına buruk girdik ülkemizde olduğu gibi ilimizde de bir çok esnafımızın işyerleri kapalı, halkımız sokağa çıkamıyor bu yıl virüs nedeniyle burukluk yaşıyoruz, 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile 20 yaş altı vatandaşlarımız evlerine kapanmış olduğu bu ortamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının yıl dönümünde bütün milletimiz ile birlikte bizlerde bu coşkuya katılım sağladık dedi.

 

Erdem; "Gerçekten Kars dün gece gurur duyulacak bir şehir oldu. Devleti ile Milleti ile birlik ve beraberliği ile caddelerde bulunan o konvoyla halkımız elinde bulunan o Bayrakları alıp caddelere evlerinin balkonlarına çıkması, koronavirüsünün getirdiği tehlikeye aldırış etmeden konvoyla düzenlemesi,  kutlamalar yapması coşkulu bir şekilde 23 Nisan'ı kutlaması beni de canı gönülden coşturdu. Bende cami görevlilerimiz ile birlikte Kars Işıklı Cami minarelerinden İstiklal Marşını yayınladık ve dün gece itibarıyla olumlu görüşler tarafımıza iletildi. Keşke bu birlik beraberliğimizi her alanda devam ettirebilsek, belki ilimizde ve ülkemizde ilk defa 23 Nisan kutlamalarında cami minaresinden İstiklal Marşı okundu. Ve biz bunu gururla okuttuk ve okuttuğumuz içinde gururluyuz, çünkü Allah bizlere bir daha İstiklal Marşı’nı yazdırmayı nasip etmesin, İstiklal Marşımız olmasaydı, Ülkemizde dalgalanan Al Bayrağımız olmasaydı, bu Minarelerimiz olmazdı ifadesini kullandı." Erdem, Bayrak olmasa, İstiklal Marşı olmasa Dini değerlerin de olmaz benim inancım budur. Bu nedenle Milli değerlerimize sahip çıkacağız ki Dini değerlerimizde yaşanmış olsun." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Haklı01 Mayıs 2020 21:03

    Bayrak namustur, bayrak güvendir, vatan evdir. Kim ki bugün rahat nefes alabiliyor, yaşayabiliyorsa bu vatan için son nefesini verenlere borçludur. Bu vatana, bu bayrağa sahip çıkmayana, cumhuriyetin değerlerini itibarsızlaştırmaya çalışanlar, ihanet edenler Allah'ın gazabına uğrasın. Aldıkları her nefes haram olsun. Sayın hocamızdaki vatan, millet aşkının diyanete bağlı olan cami cemaatine ve hocalarına da nasip olmasını dilerim.

  • kars kars27 Nisan 2020 17:23

    Değerli okurumuz yorumunuz onaylanmamıştır. Bunun birden fazla nedeni olabilir. Lütfen yorumlarınızda küfür, hakaret, aşağılayıcı bir ifade, kanıtlanmamış bir iddiaya yer vermeyiniz. Unutmayınız ki bu uygulamamız adli soruşturmalar karşısında sizi de korumayı amaçlamaktadır. İlginiz için teşekkürler.