KARS Haber Girişi : 08 Temmuz 2024 12:42

Kars'ta Arıcılılara 4 Milyon TL Destek

Kars'ta Arıcılılara 4 Milyon TL Destek

Tarım ve Orman İl Müdürü Enver Aydın, tarım sektörüne verilen desteklerin yerinde incelenmesi ve tamamen alternatif pazarlama amacıyla faaliyetlerine devam ettiğini söyledi. Bu kapsamda, Sarıkamış ilçesi Kurbançayır köyündeki tarım işletmesi sahibi İsmail Bulut'u ziyaret eden Aydın, destek ödemelerinin sektöre katkıları hakkında bilgi aldı.

Müdür Aydın, ziyareti sırasında, “Arıcılık sektörü, Kars ekonomisi ve tarımı için büyük önem taşımaktadır. Üreticilerinize destek kapsamında 2023 yılında yapılan destek ödemeleri ile üreticilerin maliyet yüklerini hafifletmeyi ve işletmesinin büyümesi amaçlanmaktadır.” dedi.

Arıcılık işletmesi sahibi İsmail Bulut, aldığı destek ödemeleriyle işletmelerine büyük fayda sağladığını belirterek, “Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün biz arıcılara sağladığı destekler sayesinde üretimimizi artırdık ve daha kaliteli bal üretimi gerçekleştirebildik. Bu tür destekleyicilerin devamı, biz arıcılar için çok önemli.” şeklinde konuştu.

Kars'taki arıcılık işletmelerine yönelik desteklerinin 2024 yılında da artarak devam ettiğini ve bu sayede bölgedeki arıcılık faaliyetlerinin daha da gelişeceğini de belirtildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.