EKONOMİ Haber Girişi : 21 Nisan 2020 01:38

Kars'ta Şeker Pancarı Ekimine Başlandı

Kars'ta Şeker Pancarı Ekimine Başlandı
Korona virüs salgını nedeniyle karantina günleri geçiren ülkemizde Karslı Şeker pancarı üreticileri ekime başladı.

Kars Olay-Ülkemiz açısından oldukça stratejik öneme sahip olan şeker pancarı üretimi konusunda, Kars Şeker Fabrikası Yöneticileri açıklamada bulundu.

 

Bu zorlu günlerde bakım ve küspe avansını erken ödeyerek pancar üreticilerinin nakdi sıkıntılarını bir nebze giderdiklerini belirten Fabrika Müdürü Mevlüt Dülger, ’’Şu an için sıkıntılı günler geçirdiğimiz inkâr edilemez bir gerçek. Ancak bu günler mutlaka sona erecek ve hayat normal akışına dönecektir. Bu süreçte şeker pancarı üretiminde sürdürülebilirliği sağlamak, pandemi sürecinde ve sonrasında şeker tedarik zincirinde herhangi bir kopukluğa sebep olmamak adına gerek Kars Valiliği gerekse TÜRKŞEKER nezdinde her türlü tedbir alınmıştır. Halkımız bu konuda müsterih olsun.’’ dedi.

 

Konuyla ilgili konuşan Kars Şeker Fabrikası Ziraat Müdürü Şahin Şahin ‘’Şeker pancarı ve diğer tarımsal ürünlerin, üretim faaliyetlerinin aksatılmadan yürütülmesi için Kars Valimiz Sayın Türker Öksüz Başkanlığında kurulan komisyonun aldığı kararlar doğrultusunda; şeker pancarı üretim faaliyetlerinin gereği olan ekim, gübreleme, sulama, ilaçlama, çapalama ve tüm bakım faaliyetlerinin kesintisiz devam etmesi için çiftçilerin veya tarım işçilerinin, şeker pancarı ekim alanlarında alınan tedbirler çerçevesinde erişimleri sağlanacaktır. Salgın nedeniyle tarım işçilerinin hijyen ve koruyucu malzemelere erişiminde aksaklık yaşanmaması için gerekli tedbirler alınacak, mevsimlik tarım işçilerinin faaliyetlerine devam edecek şekilde nakilleri ve barınma koşulları düzenlenecektir. Gübre, tohum ve ilaç gibi tarımsal girdilere erişim veya dağıtımda bir sorun oluşmaması için tedbirler alınmış olup, Şeker Pancarı üreticileri için her türlü kolaylık sağlanacaktır.’’ dedi.

 

Kars Şeker Fabrikası yönetimi olarak üreticinin yanında olduklarını belirten Ziraat Müdürü Şahin Şahin, ’’Pancar üreticisi dostlarımıza tohum ve gübre dağıtımımız Bölge Şefliklerimizde devam ediyor, şeker pancarı üreticilerimiz her türlü sorunları için Bölge Şefliklerindeki teknik elemanlarla veya direkt Fabrikamızla irtibata geçebilirler.’’ dedi.

 

Son olarak Fabrika Müdürü Mevlüt Dülger, Kars Şeker Fabrikası’na bağlı ekim alanlarında ekim döneminin başladığını ve kesintisiz olarak devam ettiğini tekrarlayarak, sağlıklı ve bol kazançlı bir üretim kampanyası dileğinde bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.