KARS Haber Girişi : 09 Temmuz 2024 17:13

Kars yamaç paraşütçülerini ağırlayacak

Kars yamaç paraşütçülerini ağırlayacak

Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından Kars'ta düzenlenen eğitimlerle tescillenen tepelerde artık sporcular yapacakları atlayışlarla gökyüzünü paraşütlerle renklendirecek.

El değmemiş birçok güzelliğe ev sahipliği yapan Kars geniş ovaları, renkli tarım arazileri ve doğasıyla artık yamaç paraşütü yapmak isteyen sporcuları tescillenen tepeleriyle ağırlayabilecek.

Dağ, ova ve yaylaların geniş yer bulduğu kentte ayrıca trekking, kamp, bisiklet ve kaya tırmanışı etkinliklerine elverişli ortam sunuyor.

Ani Ören Yeri, Çıldır Gölü ve Doğu Ekspresiyle adından söz ettiren kentte gelen yerli ve yabancı turistler de eğitimlerle yetiştirilen pilotlar sayesinde de şehri yamaç paraşütüyle de izleyebilecek.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen eğitimlere katılan 5 kursiyer eğitimlerini tamamladı. 3 gün yer eğitimi 1 gün de teorik eğitim alan kursiyerler daha sonra Yahni Dağı ve Üçler Tepesinde yamaç paraşütleriyle atlayarak uçuş yaptı.

Kars'ın rengarenk ovasını havadan izleyen kursiyerler aldıkları eğitimler sayesinde kentte gelen sporcuların da uçuşuna katkı sağlayacak.

- "Kars'ta yamaç paraşütü sporu yeni başladı"

Akdeniz Havacılık Kulübü eğitmeni Yılmaz Verim, AA muhabirine, davet üzerine Kars'a geldiklerini 5 kişiye yamaç paraşütü eğitimi verdiklerini ifade ederek, "Türkiye'nin bir çok coğrafyasında yamaç paraşütü yapılıyor ama maalesef Kars'ta o kadar güzel tepeler olmasına rağmen yamaç paraşütü sporu yeni başladı. İnşallah ilerde Kars yamaç paraşütü anlamında gerçek anlamda değerini kazanır." diye konuştu.

Verim, Kars'ta bazı tepeler belirlediklerini ancak yollarının yapılması gerektiğini ifade ederek, "Buraya gelen arkadaşların rahatça tepelere çıkması için yolların yapılması gerekiyor. Bu yollar düzenlendiği zaman Kars'ta sayamayacağım kadar tepe var." dedi.

Yamaç Paraşütü Pilotu Alpay Korkmaz da eğitimlerin tamamlanmasıyla kentteki bazı tepelerin tescillendiğini dile getirerek, "Bizim amacımız şuydu, Türkiye Havacılık Federasyonu Kars'ta olmayan tescilli tepelerin olması gerekiyordu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün desteğiyle Kars'ta yamaç paraşütü eğitimi açtık, 5 kursiyerimiz var hocamız Türk Hava Sporları Federasyonu antrenörü 3 gün yer eğitimi 1 gün teorik eğitim verdi, ardından uçuş eğitimlerimiz başladı. Bu uçuşlardan sonra arkadaşlarımızı yamaç paraşütü pilotu olarak Karsımıza kazandırmış olacağız. Bundan sonraki süreçte belirlediğimiz tepelerde bu arkadaşlarımız ile Türkiye'nin farklı yerlerindeki arkadaşlarımız buralarda uçmalarını sağlayacağız." ifadesini kullandı.

Korkmaz, il dışından gelenlerin Kars'ta artık belirlenen tepelerde uçuş yapabileceğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Kars'ta yamaç paraşütü yapılabilirliğini oluşturmaya çalıştık ve başardık bunu. Buraya gelmek, yamaç paraşütü yapmak isteyenler lisanslı tepeler olmadığı için gelemiyorlardıi, hem bunu yapmış olduk hem de Kars'ta yaşayanlara eğitim vermiş olduk. Üçler Tepesi, Yahni Dağı ve Çıldır Gölü'nde bir tepemiz var ayrıca Sarıkamış'ta bir tepemiz var, buralarda da uçuşlarımız var. Bu uçuşlar tamamlandıktan sonra tepeler resmiyet kazanmış olacak ve lisanslı tepeler olacak. Diğer illerde yamaç paraşütü yapan arkadaşlarımız buralara geldiğinde uçuşlar yapabilecekler. Her uçuşumuzda buranın güvenli ve sorunsun olduğunu ispatlıyoruz."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.