Karsın Sarıkamış İlçesinde yetişen Türk Halk Müziği sanatçısı Uğur Demirci'ye gereken önemi göstermedi.
Uğur Demirci Sarıkamış'ın yetiştirdiği güzel bir insan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleri ile Sarıkamış Destanı, Anılarla Sarıkamış Destanı, Sazıyla Sözüyle Aşıklarımız gibi bir çok farklı kültürel esere imza atan sanatçı kısa süre içerisinde halkın sevgisini ve ilgisini kazandı.
Demirci TRT ekranlarında program yaptı, Türkiyenin her yerinde konserler verdi.Kendisi Türk Halk Müziği sanatçısı ancak kendi memleketi olan Kars ve Sarıkamış'ta ne hikmetse gerek Sarıkamış Şehitleri Programı gerek 15 Temmuz etkinlikleri ve kış etkinliklerine davet edilmiyor. Örnekle anlatacak olursak Karslı sanatçıyı 15 Temmuz programları kapsamında önceki yıl olduğu gibi başka bir şehir olan Konya'ya davet ediliyor, fakat bir türlü Kars'a davet edilmiyor. Bizlerde medeniyet ve tarih şehri olan Karsın yetiştirdiği böylesi güzide bir sanatçının kendi memleketi olan Kars'a program organizatörleri tarafından neden davet edilmediğini merak ederek soruyoruz.? Kars Neden Öz Evladına Sahip çıkmıyor?
Uğur Demirci Kimdir?
Uğur Demirci, 1981 yılında, Sarıkamış’ta dünyaya geldi. Babasının öğretmen olması sebebiyle yurdumuzun farklı illerinde, farklı kültürlerle tanışarak öğrenim hayatını sürdüren sanatçı, 2003 yılında başladığı konservatuar eğitimiyle birlikte Türk Halk Müziği alanındaki çalışmalarına profesyonel anlamda ilk adımını attı. Türkiye genelinde birçok festival, bahar şenlikleri ve özel etkinliklerde konserler verdi. Çeşitli radyo ve televizyon programlarına katılarak eserlerini, müzisyen kişiliğini ve Türk Halk Müziği sevgisini müzikseverlerle paylaştı. Kısa sürede halkın sevgisini ve ilgisini kazandı.2006 yılında “Uğurlu Türküler”, 2009 yılında “Uğur Demirci 2009” albümlerini çıkardı. 2013 yılında, söz ve bestesi kendisine ait olan “Sarıkamış Destanı” isimli özel eseri klip çalışmasıyla birlikte yayınladı. Bu albüm çalışmalarının yanı sıra 2014 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteklediği “Sarıkamış Destanı” isimli projeyi hayata geçirmiştir. Bu projede; albüm ve klip bir arada sunulmuştur. “Anılarla Sarıkamış Destanı” isimli belgeselin yönetmenliğini de üstlenen Uğur Demirci, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca desteklenen “Sazıyla Sözüyle Aşıklarımız” isimli belgeselin de yönetmenliğini yapmıştır. Her iki belgeselde gerek resmi kanallarda, gerek sosyal medyada başarı ile yayınlanmış ve Türk toplumlarının takdirlerini kazanmıştır.2015 yılında “Kördüğüm” isimli maxi single başta müzik marketler olmak üzere dünya genelindeki tüm dijital ortamlardaki yerini almıştır. Yazılı ve görsel medyada aktif rol oynayan Uğur Demirci yapılan anketler sonucu söz ve müziği kendisine ait olan“Gel” isimli parçaya kardeş ve dost ülke Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de klip çekilmiştir. Başta Kral TV olmak üzere diğer tüm müzik kanallarında yayınlanmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korusu’nda ses sanatçılığı görevinde bulunmuştur.