EKONOMİ Haber Girişi : 25 Nisan 2020 01:34

SBK Holding Kars'ta Çiftçinin Yüzünü Güldürdü

SBK Holding Kars'ta Çiftçinin Yüzünü Güldürdü
Geçtiğimiz günlerde Kıraça Holding tarafından Kars’a  gönderilen 500 ton organik gübre desteğinin ardından bir destek ise SBK Holding’ten geldi.

Kars Olay-Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, "Anadolu'nun bereketli toprakları yeniden filizlensin" sloganıyla tarım ve hayvancılığın önemli merkezlerinden Kars'ta, çiftçilere 500 ton gübre gönderilmesinin ardından Kars Zıraat odası ilçe başkanlarının çağrılarına bu kez yanıt SBK Holding yönetim kurulu başkanı Sezgin Baran Korkmaz'dan geldi. Yaklaşık Kars'a 500 tonluk gübre desteği veren Kıraça Holding'in gönderdiği yardımın ardından SBK Holding ise Kars'ın diğer ilçeleri olan Arpaçay, Kağızman ve Sarıkamış'a gübre desteğinde bulundu.

 

Kars ve ilçelerinde çiftçilerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından olumsuz etkilenmemesi için gönderilen gübre yardımı, kentteki üretici ve ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürdü.

 

Kars ve ilçelerine gönderilen gübre yüklü 4 tırı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Kars Ziraat Odası Başkanı Adem Ertaş ilçe Ziraat Odası Başkanları karşıladı.

 

Adem Ertaş karşılamada yaptığı açıklamada: "Anadolu’nun bereketli toprakları yeniden filizlensin diye SBK Holding yönetim kurulu başkanı Sezgin Baran Korkmaz bize söz verdiği 500 ton gübrenin devamını göndermeye devam ediyor. Şuana kadar bize gelen gübre aşağı yukarı 350 tonun üzerinde. Bu gün ki gelen gübreleri ise bir tırını Arpaçay’a, bir tırını Kağızman’a ve bir tırını ise Sarıkamış’a çiftçilerimize dağıtılmak üzere gönderiyoruz. Oda başkanlarımızın Baran beye attığı mesajlar sonucunda Baran Bey oda başkanlarımızı kırmadı. Dar gelirli çiftçilerime verilecek olan gübreler 10 dekar ve 20 dekar arasında ekin yapacak çiftçilerimize dağıtılacak. Burada maksat üretime dar gelirli çiftçiyi de katıp ülke ekonomisine katkı sağlayıp, katma değer kazandırmak. Bundan dolayı da SBK Holding yönetim kurulu başkanı Sezgin Baran Korkmaz beye çok teşekkür ediyoruz, daima yanımızdaydı bundan sonra da yanımızda olacağına eminiz. İnşallah bundan sonraki süreçlerde yine kendisinin kapısını çalacağız, çiftçilerimizin dar gününde çiftçiye sahip çıkan Baran bey bundan sonraki süreçte de yanımızda olacağından eminiz, SBK Holding ve Sezgin Baran Korkmaz Beye çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.