KARS Düzenleme Tarihi : 06 Temmuz 2020 11:05 Haber Girişi : 06 Temmuz 2020 11:13

Tarihi Bölgede Çalışmalar Devam Ediyor

Tarihi Bölgede Çalışmalar Devam Ediyor
Kars Kalesi bölgesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Kars Olay-Kars Valiliği tarafından başlatılan Kars Kalesi eteklerinde inşaatı devam eden Kars bedesteni ve konakları ile kent müzesi projesi kapsamında yüksek duvarlarında yıkımı devam etmekte. Geçmiş yıllarda bölgede camilerin restorasyon çalışmaları esnasında Erzurum Vakıflar Bölge müdürlüğü tarafından camilerin korunması adına çevre duvarları çekildi. Ancak geçtiğimiz yıl dönemin Kars valisi Rahmi Doğan'ın başlatmış olduğu Osmanlı Mahallesi projesi kapsamında bölgede camiler çevresinde bulunan gece kondular ve çarpık yapılaşmanın ortadan kaldırılmasının ardından üç tarihi yapı adeta gün yüzüne çıkartıldı. Ancak bölgede görüntü kirliliği oluşturduğu ve tarihi yapıların görünümüne engel olduğu düşünülen duvarların Kars Valisi Türker Öksüz'ün talimatları doğrultusunda il özel idare marifeti ile kaldırılıyor.

 

Evliya Cami, Ulu Cami ve Kümbet camilerini çevreleyen yüksek duvarların kaldırılması çağrısında bulunan vatandaşların talebine karşılık olarak Kars Valisi Türker Öksüz, yüksek duvarların yıkılması talimatını vermişti. İl Özel İdaresi ekipleri de yüksek duvarların yıkımını sürdürüyor. Yapılan yıkım çalışmasının ardından yüksek duvarların yerine kısa duvarlar yapılacağı ve dışardan bakıldığında camilerin görünürlüğünün artacak.

 

Bölgede yapılan çalışmaları yetkililer kadar vatandaşlarda yakından takip etmekte. Vatandaşlar, Valimiz Türker Öksüz tarafından yürütülen bedesten ve Kars çayı projesi bizleri ziyadesiyle memnun etmekte. Bu çalışmaların Ulu Cami, Kümbet Cami ve Evliya Cami bölgesinde de yürütülmesi aynı zamanda bu üç büyük camiyi çevreleyen metrelerce yükseklikteki duvarların kaldırılması bölgeye nefes aldıracaktır açıklamasında bulundular.

 

Kaynak: Kars Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.