EKONOMİ Haber Girişi : 20 Haziran 2020 23:01

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Kars'ta

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Kars'ta
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kars Barajının açılış törenine katılmak üzere havayolu ile bu gün Kars'a geldi.

Kars Olay-Havalimanında Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Milletvekilleri 65. Dönem UDH Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Pro. Dr. Yunus Kılıç ve diğer protokol tarafından karşılanan Bakan Pakdemirli, ilk olarak DSİ 24. Bölge Müdürlüğüne geçerek Tarım ve Orman Bakanlığının Kars'ta devam eden yatırım ve projeleri hakkında bilgiler aldı.

 

DSİ 24.Bölge Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda Kars Valisi Sayın Türker Öksüz, Kars Milletvekilleri 65. Dönem UDH Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Pro. Dr. Yunus Kılıç ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli birer konuşma yaptılar.

 

Kars Valisi Türker Öksüz toplantıda yaptığı konuşmada; açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Video-konferans sistemi ile yapacağı Kars Barajının Kars ve ilçeleri için son derece önemli bir proje olduğunu belirterek, barajın hizmete sunulmasında katkılarından dolayı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye teşekkürlerini iletti.

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de,  barajı bir baraj olarak görmemek gerektiğini, hayat, su ve bununla birlikte yeni yaşam alanları, yeni mesire alanları, hafta sonları vatandaşın zaman geçireceği alanları, sulama, enerji olarak görmek gerektiğini belirterek Kars Barajı hakkında bilgiler verdi.

 

Kars merkezi ve Kars Barajını kirlilikten koruyacak olan Kars Atık Su Arıtma Tesisi Projesinin de yatırım programına teklif edeceklerini, bu işin olumlu olarak neticelendirilmesi için büyük gayret göstereceklerini belirten Bakan Pakdemirli, konuşmasını Kars’a yapılacak yatırım ve projeler hakkında açıklamalarda bulunarak sonlandırdı.

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli buradaki programın ardından Kars Valiliği öncülüğünde yapım çalışmaları devam eden Kars Bedesteni ve Konakları projesi ile Kars Kalesi eteklerinde devam eden diğer çalışmaları Kars Valisi Türker Öksüz ve diğer protokol üyeleri ile birlikte yerinde inceleyerek bilgiler aldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.