TEKNOLOJİ Haber Girişi : 20 Ocak 2020 23:06

Türk Telekom'un İnternet Servisleri Çöktü

Türk Telekom'un İnternet Servisleri Çöktü
Türkiye genelinde Türk Telekom aboneleri internete erişim problemi yaşadı.

Kars Olay-Türk Telekom servislerinde an itibariyle erişim sorunları yaşanıyor. Birçok kullanıcı, hem mobil hem de sabit internet hatlarında sorun yaşadığını belirterek sosyal medya üzerinden şikayetlerini dile getiriyor.

 

Birçok kullanıcı Google servislerinin çöktüğünü zannetse de aslında sorunun Türk Telekom'dan kaynaklı olduğu düşünülüyor. Diğer servisleri kullanan kullanıcılar ise herhangi bir sorun yaşamıyor.

 

Ayrıca kullanıcılar, DNS ayarlarını değiştirdiğinde veya VPN hizmeti kullandığında sorun ortadan kalkıyor.

 

MÜŞTERİ HİZMETLERİ DE ÇÖKTÜ
Gelen bilgilere göre Türk Telekom'un müşteri hizmetlerine de erişim sorunları yaşandı.

 

Türk Telekom hizmet kesintisi haritası:

 

Türk Telekom'dan internet açıklaması: Siber saldırı var
İnternet erişimi ile ilgili Türk Telekom’dan açıklama geldi. Açıklamada, "Kesinti, dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği ‘Siber Saldırı’ ile ilgili." denildi.

Türk Telekom, internette yaşanan erişim problemine ilişkin bir açıklama yaptı. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"20 Ocak 2020 Pazartesi günü internet erişiminde yaşanan problemlere dair, Türk Telekom olarak halkımızı ve paydaşlarımızı bilgilendirme sorumluluğumuz çerçevesinde açıklama yapılması gereği doğmuştur.

Söz konusu erişim aksaklıkları, dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği ‘Siber Saldırı’ ile ilgili olup, saldırılar bu kez Türk Telekom’un DNS’lerine yönelik yapılmaktadır.

Türk Telekom’un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları, saldırıları bertaraf etmek, yurt içi ve yurt dışı internet trafiğini normal seyrinde devam ettirmek için yoğun bir çalışma içerisindedir.

Türkiye’nin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan Türk Telekom’un, gerekli önlemleri alarak, kullanıcılarımızın bu saldırılardan etkilenmemesi için çalışmalarını sürdüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız."

 

Kaynak: Ensonhaber

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.