KARS Haber Girişi : 03 Nisan 2018 17:45

Vali Doğan'a Kars İyi Parti'den Açık Mektup

Vali Doğan'a Kars İyi Parti'den Açık Mektup
İYİ Parti Kars İl Başkanı Settar Kaya Kars'a yapımına başlanacak külliye için açık mektup yazdı.

Kars Olay-İyi Parti Kars İl Başkanının Kars Valisi Rahmi Doğan'a Kars'a yapılacak olan külliye inşaatı için yazdığı açık mektup; "Sayın Valimiz;
Sözümüzün başında, sizin Karslıların özlemini duyduğu çalışkan, vizyonlu, sıra dışı bir vali olduğunuzu söyleyerek bir hakkı teslim etmek , en azından bizim objektif siyaset anlayışımızın gereğidir. Kalenin gün yüzüne çıkarılması, tarihi varlıklarımızın onarılması, kütük evler, şehir içerisinde yeşil alanlara yer açılması unutulacak, görmezden gelinecek hizmetler değildir. Tebrik ediyoruz.
Gelelim mektubumuzun konusuna.
Kars halkı tarafından ne yapılacağı merakla beklenen Faik bey caddesi üzerindeki eski Atatürk İşhanı binasının arsasına külliye yapılacağı bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı.
Biz İYİ Parti olarak, camileri kutsal ibadet evlerimiz ve toplumsal dayanışmamızın ortak noktası olarak kabul ederiz.
Ancak, bu arsanın daha verimli bir şekilde kullanılması gerektiğini düşünmekteyiz. Bitişiğinde bulunan Askeri yerleşim alanının kısa veya uzun vadede şehir dışına taşınması kaçınılmaz hale gelecektir.
Bu durumda; Alanın topyekûn planlanması, Faikbey caddesi ile Cumhuriyet caddesi arasında bağlantı kurulması önem arz edecektir. Yapılacak külliye ise bu imkânı ortadan kaldıracaktır.
Söz konusu arsadan; Hz. Ali Çarşı Cami, Merkez Cami, İstasyon Cami, Fethiye Cami, İbrahim ağa Sokakta bulunan Cami, Bakırcılar Caddesinde bulunan Cami, Yeni Mahalle Işıklı Cami ve Yusuflaşa Camisine yaya olarak en geç 10 dk içerisinde ulaşılabilmek mümkündür. Nüfus yoğunluğu ve camilerimizin namaz saatlerinde doluluk oranı dikkate alındığında bu bölgede yeni bir camiye ihtiyaç olmadığı anlaşılacaktır.
Gazi Ahmet Muhtar Paşa konağı yanında bulunan binayı yıktırarak bölgeye nefes aldırmanızdan büyük memnuniyet duyduk. Aynı güzergâh üzerinde yeni bir betonlaşmanın yaratılmaması gerekir.
İYİ PARTİ olarak bu konudaki tekliflerimiz;
1- Türkiye’de her yıl binlerce kamu arsası üzerine yapılacak binalar için yarışma projesi düzenlenmektedir. Bu yarışmaya ülkemizin birçok mimarlık firması katılabilmektedir. Böyle bir fikir yarışması düzenlenerek geniş çaplı bir katılımın sağlanabilir, daha çok alternatif proje üzerinde durulabilir.
2- Mimarlık fakültelerinin her hangi birisiyle görüşülerek bu arsa üzerine bir çalışma yaptırılabilir. Birçok şehrimizde kamu yapıları için bu yöntem uygulanmaktadır.
3- Söz konusu arsa için anket ve benzeri yöntemlerle Kars’ta yaşayanlarında görüşlerine başvurulmasının yerinde bir karar olacağı kanaatindeyiz.
4.Yapılacak her türlü projede; Askeri alanın önümüzdeki yıllarda boşaltılma ihtimalinin göz önünde bulundurulmasını önemli görmekteyiz.
Saygılarımızla."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.