BÖLGE Haber Girişi : 05 Mart 2020 15:49

Vali'ye Büyük Saygısızlık

Vali'ye Büyük Saygısızlık
Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’nın açılış töreni kimsenin fark etmediği bir krize sahne oldu.

Kars Olay-Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’nın açılış töreni kimsenin fark etmediği bir krize sahne oldu. Organizasyon tarafından konuşma sırası değiştirilen Erzurum Valisi Vali Okay Memiş, törene katılmadı. Valilik makamına yapılan bu saygısızlıktan kim ya da kimlerin sorumlu olduğu merak konusu oldu.

 

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin öncülük ettiği ‘Bölgesel Kariyer Fuarları’nın Erzurum ayağı bugün Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi’nde başladı. Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ve bölgedeki on üniversitenin ortak katılımıyla gerçekleşen fuarın açılış töreni, protokol krizine sahne oldu.

 

UYARILARI DİKKATE ALMADILAR
İddiaya göre organizasyon ekibi uyarılara rağmen protokol kurallarını hiçe sayarak, Vali Okay Memiş’in konuşma sırasını değiştirdi. Kentin en üst düzey yöneticisi konumundaki Valilik makamına yapılan bu saygısızlıktan kim ya da kimlerin sorumlu olduğu merak konusu olurken, açılış törenine Vali Okay Memiş’in yerine Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker katıldı. 

 

BÜYÜKER KONUŞMA YAPMADI
Açılış konuşmasını Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yaptığı törende daha sonra Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ve AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ konuştu. Vali Yardımcısı Büyüker’in konuşma yapmadığı törenin sonunda plaketler verilirken, açılış kurdelesi kesildi.

 

Kaynak: Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.